Ιράν: Ο Ροχανί πήρε θέση υπέρ των επιθέσεων στην Aramco!

Ιράν: Ο Ροχανί πήρε θέση υπέρ των επιθέσεων στην Aramco!

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε να αποφύγει σύγκρουση με το Ιράν -  Ο Χασάν Ροχανί,από την πλευρά του, τόνισε ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco ήταν ένα «ανταποδοτικό μέτρο» του λαού της Υεμένης

000_1KC2UA
Σε δήλωση- βόμβα προέβη ο πρόεδρος του Ιράν που κατηγορείται για άμεση εμπλοκή στο περιστατικό με την Aramco, από ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία. Υποστήριξε τους αντάρτες της Υεμένης, Χούτι, σχετικά με τις επιθέσεις, παρόλο που αρνείται τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης στο επεισόδιο.

Οι Χούτι, που στηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, σχετικά με το ενδεχόμενο εισβολής, και την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το σκηνικό έντασης στον Περσικό Κόλπο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε όμως ότι θα ήθελε να αποφύγει σύγκρουση με το Ιράν.

Ραγδαίες είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις μετά την επίθεση από drone στις εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία, και μετά τη σύλληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης πλοίου που φέρεται να διακινούσε 250.000 λίτρα πετρελαίου ντίζελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τη στιγμή που σημειώνεται πάνω από 10% αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, η Ουάσινγκτον δείχνει το Ιράν ως υπαίτιο της επίθεσης.

«Ο λάος της Υεμένης έχει κάθε δικαίωμα να αμύνεται»

Κλείσιμο
Ύστερα από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Ιράν ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν, μια νέα τοποθέτηση απο πλευράς του Ιράν βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Ο λαός της Υεμένης έχει δικαίωμα να αμύνεται» διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί, παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ της επίθεσης στο Ριάντ.

Συγκεκριμένα, ο Ροχανί δήλωσε ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco ήταν ένα «ανταποδοτικό μέτρο» του λαού της Υεμένης στις επιθέσεις που δέχονται καθημερινά στη χώρα τους.

Νωρίτερα, ο υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμός που πολεμά τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη ανέφερε ότι οι επιθέσεις διαπράχθηκαν με όπλα ιρανικής κατασκευής.

«Ο λαός της Υεμένης ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του στην άμυνα... Η Υεμένη είναι στόχος καθημερινών βομβαρδισμών (...) Ο λαός ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει. Το μόνο που κάνουν είναι να αμύνονται», είπε ο Ροχανί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Ρωσίας για το ζήτημα της Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης