Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο «μη αναγνωρίσιμους» πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο «μη αναγνωρίσιμους» πυραύλους

Νέες πυραυλικές δοκιμές από την Πιονγκγιάνγκ, η οποία επιμένει στο στρατιωτικό της πρόγραμμα και την ενίσχυση του στρατού της με νέα οπλικά συστήματα

north_korea
Νέα πυραυλική δοκιμή πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Τρίτη, εκτοξεύοντας δύο «μη αναγνωρίσιμους» πυραύλους, όπως ανακοίμωσε επισήμως το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας, το οποίο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Πιονγκγιάνγκ.

Πρόκειται για μία ακόμη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε υπό την έγκριση του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει ενισχύσει τον στρατό του με νέα συστήματα.

Οι προηγούμενες δοκιμές αφορούσαν ένα νέο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων μέσης απόστασης, οι οποίοι κατέπεφταν στην ιαπωνική θάλασσα.

Η νέα πυραυλική δοκιμή πραγματοποιήθηκε ώρες μετά τη δήλώση του ηγέτη της Πίονγκγιάνγκ ότι είναι διατεθειμένος να επαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΆ και τον Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Η εκτόξευση των δύο πυραύλων την Τρίτη, ήταν η όγδοη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα από τον Ιούνιο, όταν διεκόπησαν οι συνομιλίες μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου.

korea_map
Κλείσιμο

Έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο στη Νότια Κορέα

Η διπλή δοκιμή πυραύλων που πραγματοποίησε την Τρίτη η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε τη σύγκλιση έκτακτου στρατιωτικου συμβουλίου στη Νότια Κορέα. Η Σεούλ θεωρεί ο στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν  παραμένει η Νότια Κορέα, κάτι άλλωστε που είχε δηλώσει και ο ίδιος, τονίζοντας ότι δοκιμές πυραύλων γίνονται ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους «γείτονες, οι οποίοι εξακολουθούν να εξοπλίζονται και να πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις από κοινού με αμερικανικά στρατεύματα».

Οι πύραυλοι διένυσαν 330 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με το στρατηγείο της Σεούλ, οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από σιλό σε απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσαν της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ και συγκεκριμένα από την πόλη Κaechon.  Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 330 χλιομέτρων, πριν καταπέσουν στη θάλασσα.

Τόσο οι νοτιοκορεατικές αρχές, όσο και οι αμερικανικές, με τις οποίες δουλεύουν από κοινού, δεν έχουν εξακριβώσει τον τύπο των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν. Η Ιαπωνία από την πλευρά της δήλωσε ότι κανένας πύραυλος δεν έπεσε στην επικράτειά της ή έστω στη ζώνη οικονομικού ενδιαφέροντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης