Μαδούρο: Έτρωγε κρέας και κάπνιζε πούρο - Και η οικογένειά του ωφελημένη από την κρίση

Μαδούρο: Έτρωγε κρέας και κάπνιζε πούρο - Και η οικογένειά του ωφελημένη από την κρίση

Όπως αποκαλύπτουν οι ΗΠΑ είχαν οργανώσει δίκτυο διαφθοράς - Επωφελούνταν από τις εισαγωγές τροφίμων

068_AA_10072019_982503
Παράδοση στη διαφθορά φαίνεται πως έχει η οικογένεια του Νικολάς Μαδούρο, που όπως φαίνεται βγήκε ωφελημένη από την επισιτιστική κρίση στην οποία βρίσκεται βυθισμένη τα τελευταία χρόνια η Βενεζουέλα.

Για τα εκατομμύρια δολάρια που κέρδιζαν από το δίκτυο διαφθοράς που είχαν στήσει, χρησιμοποιώντας τρόφιμα για να ανταμείβουν πολιτικούς υποστηρικτές, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος συγγενών του Μαδούρο.

Όσο άνθρωποι έψαχναν, με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, για λίγο φαγητό μέσα στους κάδους απορριμάτων, ο Μαρούρο είχε εντοπιστεί να καπνίζει πούρο και να τρώει κρέας. Αποδείχθηκε τώρα ότι και οι συγγενείς του δεν πάνε πίσω. 

Στο στόχαστο των οικονομικών κυρώσεων ΗΠΑ βρίσκονται, συγκεκριμένα, τρεις γιοι της συζύγου του Μαδούρο, τους οποίους η Ουάσινγκτον κατηγορεί για υπεξαίρεση της επισιτιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

Ο βασικός στόχος των οικονομικών κυρώσεων –που προστίθενται στη μακρά λίστα των μέτρων που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες– είναι ο Άλεξ Σάαμπ, Κολομβιανός που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε ένα τεράστιο δίκτυο διαφθοράς το οποίο επέτρεψε στον πρώην πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και στο καθεστώς του να επωφεληθούν από τις εισαγωγές και τη διανομή τροφίμων.

«Χρησιμοποιούσαν τα τρόφιμα σαν μορφή κοινωνικού ελέγχου, για να ανταμείβουν τους πολιτικούς υποστηρικτές τους και να τιμωρούν τους αντιφρονούντες, ενώ υπεξαιρούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χάρη σε πολλούς δόλιους μηχανισμούς», εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο αυτής της εξαπάτησης βρισκόταν το κυβερνητικό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας Clap.

«Αυτό που αποκάλυψε το υπουργείο (Οικονομικών των ΗΠΑ) είναι ένα απίστευτα περίπλοκο δίκτυο, σκοπός του οποίου είναι να κλέβουν τα τρόφιμα από τους φτωχότερους Βενεζουελάνους και να συσσωρεύουν τα οφέλη για τα μέλη του καθεστώτος και τις οικογένειές τους», εκτίμησε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διέψευσε επίσης την κατηγορία του Καράκας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για την οικονομική και επισιτιστική κρίση στη χώρα.

Εκτός από τον Άλεξ Σάαμπ, οι κυρώσεις στοχοθετούν άλλα εννέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι οι τρεις συγγενείς του Νικολάς Μαδούρο: Ο Βάλτερ Φλόρες, ο Γιόσερ Φλόρες και ο Γιοσβάλ Φλόρες που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Κολομβιανό προκειμένου να κερδίσει εκείνος «υπερεκτιμημενες» κρατικές συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Clap. Σε όλους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης