Θρίλερ στο Βατικανό: Άνοιξαν δύο τάφους για την εξαφάνιση έφηβης πριν από 36 χρόνια

Θρίλερ στο Βατικανό: Άνοιξαν δύο τάφους για την εξαφάνιση έφηβης πριν από 36 χρόνια

Η Εμανουέλα Ορλάντι εξαφανίστηκε στις 22 Ιουνίου του 1983, όταν πήγε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει μάθημα μουσικής 

190710111134-04-emanuela-orlandi-exlarge-169

Θεωρίες συνωμοσίας, αναπάντητα ερωτήματα και πολύ μυστήριο συνθέτουν το παζλ του θρίλερ εξαφάνισης της κόρης υπαλλήλου του Βατικανού πριν από 36 χρόνια.


Δύο τάφους, για να εντοπίσουν εάν τελικά είχαν τοποθετηθεί εκεί τα λείψανα της έφηβης, άνοιξαν οι αρχές του Βατικανού. Τα ερωτηματικά όμως πλήθυναν...


Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, ούτε καν τα οστά των δύο πριγκιπισσών, που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα.

Οι αρχές αναζητούσαν τα λείψανα της Εμανουέλα Ορλάντι, της κόρης ενός υπαλλήλου του Βατικανού, η οποία στις 22 Ιουνίου του 1983 μετέβη στη Ρώμη, για να παρακολουθήσει μάθημα μουσικής και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της επί χρόνια απασχολούσε τον ιταλικό Τύπο και έδωσε λαβή για πολλές θεωρίες και εικασίες.

Ο μεγαλύτερός αδερφός  της Εμανουέλα, Πιέτρο Ορλάντι, που σήμερα είναι 60 ετών, περιγράφει με νοσταλγία τα παιδικά του χρόνια, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η αδερφή του: στους όμορφους κήπους του Βατικανού έπαιζαν, νομίζοντας ότι βρίσκονται στο πιο ασφαλές σημείο του κόσμου.

Αισθανόταν, μάλιστα, ότι ζούσε σε ένα γραφικό χωριό όπου κατοικούσαν μόλις έξι οικογένειες, γεγονός που αυτόματα απομάκρυνε κάθε καχυποψία.

Δεν έχει εγκαταλείψει ωστόσο τις ελπίδες του, καθώς πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση στο μυστήριο.

190710111208-07-emanuela-orlandi-exlarge-169
190710111036-02-emanuela-orlandi-exlarge-169
190710111036-02-emanuela-orlandi-exlarge-169
Κλείσιμο



Η οικογένεια Ορλάντι είχε λάβει ανώνυμη επιστολή, που έγραφε ότι τα λείψανα της Εμανουέλα ενδέχεται να βρίσκονται στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο σημείο όπου υπάρχει το άγαλμα ενός αγγέλου, που κρατά ένα βιβλίο με την λατινική επιγραφή «Requiescat in Pace», δηλαδή «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διατυπωθεί οι πιο απίθανες θεωρίες για την εξαφάνιση της 15χρονης από τη Ρώμη, όπως ότι έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιους που ήθελαν να την ανταλλάξουν με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάνη Παύλο Β΄ το 1981. Άλλοι συνέδεσαν την υπόθεση με τον Ενρίκο Ντε Πέντις, έναν μαφιόζο που είχε ενταφιαστεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχθηκε το 2012, αλλά δεν βρεθηκε κανένα στοιχείο.

Το 1983 η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ορλάντι να έπεσε θύμα απαγωγής και να δολοφονήθηκε για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το Βατικανό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης