Αγκαλιές και φιλιά στη συνάντηση Γιούνκερ - Φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες

Αγκαλιές και φιλιά στη συνάντηση Γιούνκερ - Φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες

Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση Γιούνκερ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ur54
Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αγκαλιές και φιλιά στις Βρυξέλλες, όχι όμως και δηλώσεις, είναι τα σχόλια των δημοσιογράφων που παρακολουθούν την συνάντηση που είχαν στη βελγική πρωτεύουσα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

ur01


Γιούνκερ και Ούρσουλα πόζαραν στους φωτογράφους χαμογελαστοί, απέφυγαν ωστόσο, να κάνουν δηλώσεις.


Κλείσιμο
Η νυν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πριν την συνάντηση ότι ελπίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την υποψηφιότητά της - η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου.

Επίσης, όπως είπε, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σκοπεύει να παρουσιάσει «το όραμά της για την επόμενη πενταετία στην Ευρώπη.«Σκοπεύω να ακούω πολύ, ώστε να είμαι σε θέση μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να αναπτύξω διάλογο με το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, ένα όραμα για τα επόμενα πέντε χρόνια για την Ευρώπη», είπε η νυν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ur12


Αργότερα μέσα στην ημέρα - στις 15.30 - η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Πριν την συνάντηση τους, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Τουσκ ζήτησε σήμερα από τους ευρωβουλευτές να εγκρίνουν τη Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως την επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ur5


«Για πρώτη φορά, καταφέραμε μια τέλεια ισορροπία φύλων στα κορυφαία αξιώματα. Η Ευρώπη δεν μιλά μόνο για τις γυναίκες, επιλέγει γυναίκες», είπε ο Τουσκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης