Ford: Κόβει 12.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ως το 2020

Ford: Κόβει 12.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ως το 2020

Πακέτο εξοικονόμησης 9,68 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία για την Ευρώπη, που περιλαμβάνει απομάκρυνση υπαλλήλων και κλείσιμο εργοστασίων

ford_europe
Νέο "πακέτο" λιτότητας προωθεί η Ford στην Ευρώπη, καθώς σκοπεύει να απολύσει 12.000 υπαλλήλους και να βάλει λουκέτο σε 6 εργοστάσια μέχρι το τέλος του 2020.

Οι στόχοι του νέου πλάνου της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ενώ από τους υπαλλήλους που θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, οι 5.400 αφορούν στη Γερμανία και οι 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της Ουαλίας.

Το κλείσιμο των εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Ρωσία, ενός στη Σλοβακία κι ενός στη νοτιοδυτική Γαλλία, είχε ήδη ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, αλλά ο συνολικός αντίκτυπος στις θέσεις εργασίες δεν είχε ακόμη εκτιμηθεί. "Οι αποχωρήσεις θα είναι, αρχικά,εθελοντικές" δήλωσε η Ford, η οποία απασχολεί περίπου 51.000 άτομα και διαθέτει 24 εργοστάσια στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Το συγκεκριμένο "πακέτο" είναι μέρος ενός ευρύτερυ πλάνου που έχει ανακοιώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Jim Hackett, με στόχο τη συνολική εξοικονόμηση 9,68 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον θέλει να καταστήσει τη Ford περισσότερο "ευ'ελικτη", με ταχύτερες αποφάσεις και διαδικασίες ηγεσίας.

Η εταιρεία θεωρεί ότι «βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις στην Ευρώπη» και δήλωσε ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί περισσότερο στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η Ford ανακοίνωσε επίσης την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της σε τρεις ανεξάρτητους κλάδους: "επιβατικά οχήματα", "επιχειρήσεις κοινής ωφελείας" και "εισαγωγές".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης