Ζώα αντιμετωπίζουν με τον δικό τους τρόπο τη ζέστη στην Ευρώπη

Ζώα αντιμετωπίζουν με τον δικό τους τρόπο τη ζέστη στην Ευρώπη

Ελέφαντες και πίθηκοι σε ζωολογικούς κήπους της Αυστρίας και της Γερμανίας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για να δροσιστούν

elefantes_europi_zesti
Τόπος μαρτυρίου η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, σε πολλές περιοχές της, λόγω των πολύ υψηλών θερμκρασιών που επικρατούν. Το όριο των 40 βαθμών Κελσίου έχει ξεπεραστεί σε αρκετά σημεία και οι μετεωρολόγοι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για δόσεις δροσιάς, τονίζοντας πως η ζέστη μπορεί να αυξηθεί και να σπάσει ρεκόρ, σε ότι αφορα τον μήνα Ιούνιο.

Πέρα από τους ανθρώπους, οι συνθήκες είναι δύσκολες και για τα ζώα, τα οποία προσπαθούν να βρουν τρόπους για να δροσιστούν. Και όταν δεν υπάρχουν κοντά τους άνθρωποι για να τα βοηθήσουν, τότε φροντίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες από το Euronews, το οποίο παρουσιάζει ελέφαντες και πίθηκους σε ζωολογικούς κήπους της Αυστρίας και της Γερμανίας να αρπαζουν λάστιχα και να πίνουν νερό μόνοι τους ή να προσπαθούν να ρίξουν νερό στο σώματά τους μέσα από λεκάνες.

Επιπλέον, σκουλίκια σε μορφή παγωτού βρίσκονται στο μενού με τη μορφή σνακ, για να βοηθήσουν τα ζώα αυτά να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι χαρακτηριστικό:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης