Καιρός: Τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του πλανήτη - Τρεις νεκροί στη Γαλλία από τον καύσωνα

heat_main01

Ασφυξία από τις υψηλές θερμοκρασίες σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο – Στους 50 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στο τέλος του αιώνα, εάν δεν μειωθούν άμεσα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Την ώρα που η Ευρώπη μετρά τα πρώτα θύματα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που προκαλεί ασφυξία σε πολλές περιοχές της γηραιάς ηπείρου, οι εκτιμήσεις των ειδικών για το μέλλον του πλανήτη είναι εφιαλτικές.

Εάν οι εκπομπές διοξειδίου άνθρακα δεν μειωθούν άμεσα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 Βαθμούς προς το τέλος του αιώνα», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο διακεκριμένος κλιματολόγος Ρομπέρ Βοτάρ.

Ο Γάλλος επιστήμονας από το Εργαστήριο Κλιματικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ινστιτούτου Pierre-Simon-Laplace, που ειδικεύεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, εξηγεί γιατί τα κύματα καύσωνα θα επαναλαμβάνονται στο μέλλον.
heat02

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας

«Ο υδράργυρος δεν σταματά να ανεβαίνει στη Γαλλία. Σήμερα, πάνω από τα 2/3 της γαλλικής επικράτειας έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται αύριο, μπορεί να φθάσουν τους 42 Βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Ardèche και τους 45 Βαθμούς Κελσίου στη Νιμ , θερμοκρασίες που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στην ιστορία της Γαλλίας. Και μάλιστα τον μήνα Ιούνιο»... «Τα κύματα καύσωνα και τα θερμικά κύματα θα είναι συχνότερα από ότι στο παρελθόν στην Ευρώπη και τη Γαλλία», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Τα κύματα καύσωνα είναι πλέον πιο έντονα, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συχνά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Φέτος, στις αρχές Ιουνίου, οι θερμοκρασίες ήταν περίπου 30 Βαθμούς στον Αρκτικό Κύκλο στη Φινλανδία», επισημαίνει.

«Από το 2015 και μετά, ένα κύμα καύσωνα πλήττει κάθε χρόνο μία περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου: το 2015 και το 2016, ήταν στην Κεντρική Ευρώπη το 2017 στη Νότια Ευρώπη το 2018 στη Βόρεια Ευρώπη. Φέτος, στις αρχές Ιουνίου, οι θερμοκρασίες ήταν περίπου 30 Βαθμούς Κελσίου κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Φινλανδία».

Ο Γάλλος επιστήμονες επισημαίνει ότι ένα κύμα καύσωνα όπως αυτό που έπληξε τη νότια Ευρώπη το καλοκαίρι του 2017 θα επαναλαμβάνεται κάθε δέκα χρόνια .

«Σε ένα κλίμα χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα, αυτό θα συνέβαινε κάθε εκατό χρόνια. Αλλά σε έναν θερμότερο κόσμο κατά δύο Βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή - αυτό θα γίνει ο κανόνας», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, τη χώρα που πλήττεται ιδιαίτερα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, καταγράφονται τα πρώτα θύματα.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα τα πρώτα θύματα του καύσωνα

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τρεις Γάλλοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες όμως το νερό ήταν κρύο και φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 75 ετών αντίστοιχα όπως και η 62χρονη γυναίκα έχασαν την ζωή τους στην περιοχή του Μονπελιέ.

Οι γαλλικές αρχές έχουν κηρύξει 58 διαμερίσματα σε «πορτοκαλί συναγερμό» με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου.Την Παρασκευή αναμένεται να αγγίξει τους 45 Βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας «Meteo France» προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ δίνουν στους πολίτες συμβουλές για την αντιμετώπιση του καύσωνα προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία του 2003.

Από το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα πριν από 16 χρόνια, πάνω από 15 χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Από χθες, δεν πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης εξαιτίας του καύσωνα.
heat03

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα από το 1947

Η SNCF, γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στους ταξιδιώτες 450.000 μπουκάλια νερού και σχεδόν 200.000 κουτιά γεύματος σε σταθμούς .

Η αλυσίδα οικιακών συσκευών Fnac-Darty ανακοίνωσε αύξηση κατά 300% στις πωλήσεις κλιματιστικών και ανεμιστήρων σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό το κύμα καύσωνα είναι πρωτοφανές από το 1947, όταν άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία, επισημαίνει η Météo-France.

Οι μεγαλουπόλεις θα υποφέρουν ιδιαίτερα, λόγω των δαπέδων από σκυρόδεμα, την έλλειψη δέντρων και ανθρώπινες δραστηριότητες.

Στο Τροκαντερό, οι τουρίστες προστατεύονται με ομπρέλες ενώ στο Twitter κυκλοφορεί το hashtag «#Canicule(Καύσωνας): «Φίλοι επισκέπτες, θα είναι πολύ ζεστή αυτή η εβδομάδα! Θυμηθείτε να προστατευτείτε από τον ήλιο, να ενυδατώσετε τον εαυτό σας τακτικά και να κάνετε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας».

Σε «Σαχάρα» έχουν μετατραπεί κι άλλες χώρες της Ευρώπης

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι αρχές στη Γερμανία καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν μέσα στις επόμενες ώρες τους 40 Βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Σαξονίας ο αρχές έχουν μειώσει το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους υπό το φόβο ότι θα «ανοίξει» το οδόστρωμα από την αφόρητη ζέστη.

Στη Γερμανία καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 70 ετών.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα και σε Αυστρία, Βέλγιο και Ισπανία ενώ στην Ιταλία η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 Βαθμούς Κελσίου.

Στους 40C η θερμοκρασία την ημέρα, στους 25C τη νύχτα

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας που πλήττει την Ευρώπη θα έχει διάρκεια αφού με βάση τις προβλέψεις τους, δεν θα δροσίσει πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που έρχεται από την Σαχάρα θα κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα κύματα καύσωνα», όπως επισημαίνει η Σαμπίν Κρούγκερ από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία «DWD». Η ίδια προσθέτει ότι η νότια Ευρώπη θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Ισπανία, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει αύριο τους 42 Βαθμούς Κελσίου στα βορειοανατολικά της χώρας. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία «Aemet » εξέδωσε μια σειρά από συστάσεις στους πολίτες, όπως κατανάλωση υγρών , καπέλο, αποφυγή σωματικής άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας,και προειδοποίησε για «ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές όπως η Καταλονία.

Το Βέλγιο εξέδωσε προειδοποίηση για «υψηλές θερμοκρασίας», που θα φθάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ki omos

Διάβασα τα σχόλια παρακάτω και παρατηρησα ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι όλα αντίθετα ως προς την εξάρτηση της κλιματικης αλλαγής από τον άνθρωπο (αυτής που διανύουμε τα τελευταία 50-100 χρόνια).Με δεδομένου ότι η επιστημονική κοινότητα κατέληξε στην τελευταία σύνοδο στο Παρίσι με βεβαιότητα πάνω από 90% ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό τα τελευταία 50-70 χρόνια οφείλεται στον άνθρωπο(είναι πρωτοφανές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει τόσο η παγκόσμια θερμοκρασία)δύο πράγματα συμβαίνουν όταν βλέπουμε τόσα αρνητικά μηνύματα.το πρώτο έχει να κάνει με την γενική αντίδραση που υπάρχει σε όλα τα άρθρα εδώ μεσα(σε όλα τα άρθρα πάντα γράφουν αυτοί που είναι αρνητικοί στην ειδηση και αυτοί που συμφωνούν απλά δεν σχολιαζουν)και είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φυσης.Το δεύτερο μάλλον έχει να κάνει με την προπαγάνδα που άκουγεται πως γίνεται από αυτούς που θα χάσουν πολλά από την μετάβασή της οικονομίας σε άλλες μορφές ενέργειας (ανανεωσιμες,ηλεκτρική ενέργεια)που είναι το μέλλον στην ενέργεια και έχει να κάνει βέβαια με τις πετρελαϊκές εταιρείες και όχι μονο (πληρώνουν έρευνες για να αποδείξουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στον άνθρωπο με εντελώς αστεία επιχειρήματα)που μάλλον έχει περάσει και στο επίπεδο της προπαγάνδας στο διαδίκτυο με τρολακια του διαδικτύου που όπου βλέπουν άρθρο που γράφει για την κλιματική αλλαγή σπεύδουν να στείλουν μήνυμα με αστεία επιχειρήματα για να αποδείξουν το αντίθετο από όλη την επιστημονική κοινότητα.Την καλησπέρα μου στα μάλλον τρολακια των πετρελαϊκών...

Μέσο παρεμβατικής πολιτικής και οικονομικού ελέγχου ισχυρά πραγωγικά δυνάμεων ...

''Δεν θα χρησιμοποιείς π.χ. φθηνό λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας γιατί οι επιστημονικές μας μελέτες έχουν συμπεράνει ότι καταστρέφει το κλίμα. Και βάση των υιοθετημένων όπου βολεύει οικοθεωριών το κλίμα είναι παγκόσμιο αγαθό και ανήκει σε όλους και δεν μπορείς εσύ ως ανίσχυρος, εξαρτώμενος και καταχρεωμένος να το καταστρέφεις ... Είσαι υποχρεωμένος λοιπόν να δανείζεσαι συνεχώς, να είσαι δηλαδή μονίμως σκλάβος χρέους, ώστε να αγοράζεις ηλιακά, ανεμογεννήτριες κ.λ.π. από εμάς που τις παράγουμε αλλιώς έχει πρόστιμα και κυρώσεις.'' Και δώσ' του σάλτσα θεωρίες κλιματικής καταστροφολογίας επιστημονικά (πλημμελώς) μαγειρεμένες για κατανάλωση από τους αδαείς ώστε να ισχυροποιήσουν ότι εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα και να εξαναγκάζουν ....

υπερβολες και δραματα

απο αριστερους και νεοφιλελευθερους κλιματολογους, επιστημονες και πολιτες. υπαρχει οντως σχετικη θερμανση του πλανητη αλλα του μισου βαθμου κελσιου! αυτο δεν ειναι υπερ-θερμανση, ειναι? ειναι πολυ πολυ πιο μικρη απο οσο μας λενε τα κλιματολογικα μοντελα. εχουν γινει ερευνες ψαχτε το γκουγκλαρετε το.

Οι περιοδικές διακιμάνσεις του κλίματος

(ψυχρές - θερμές όπως π.χ. οι περίοδοι παγετώνων) είναι το καταστροφολογικό εργαλείο τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί ο οικοφασισμός για να επιβάλει ακραίο έλεγχο στον τρόπο ζωής, τις καταναλωτικές ανάγκες των ανθρώπων, στις συνήθειες του, τις παραγωγικές διαδικασίες, στο κόστος παραγωγής, να περιορίσει ελευθερίες, δικαιώματα, να επιβάλει καταναγκασμούς κ.λ.π. Μαμ λοιπόν τεχνητά τρόφιμα, κακά τσίσα όσο επιτρέπεται, και νάνι, τηλεόραση, λίγο ίντερνετ, απαγορεύσεις, καταναγκασμοί και φόροι, φόροι, φόροι, ατελείωτοι περιβαλλοντικοί φόροι και όχι μόνο ....

τον χειμώνα που ήταν?

οταν αναβαμε καλοριφερ μεχρι τον Μαϊο που ήταν οι επιστήμονες?

Εξυπνος

1)Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή το κάνουν για να μας βάλουν φορους.2)Και βέβαια μας ψεκάζουν πως αλλιώς θα κατάφερναν να περάσουν τόσα μέτρα χωρίς να αντιδράσουμε.Ειμαστε ψεκασμενοι.3)το φάρμακο για τον καρκίνο έχει ανακαλύφθει αλλά αυτοί οι άχρηστοι οι Εβραίοι δεν το δίνουν.4)Η γη είναι επίπεδη βεβαια πως αλλιώς αν ήταν στρογγυλή αυτή που ήταν στο Κεντρο και στο νότιο ημισφαίριο θα έπρεπε να φεύγουν στον αερα.5)Πρέπει να πάρω τα χάπια μου γιατί έτσι μου είπε ο γιατρός για να με παίρνει ο υπνος.χεχεχε,χουχουχου,χαχαχα

Αμοιβάς

Το 5 το μόνο σίγουρο, το 4 μάλλον δεν το καταλαβαίνεις ούτε εσύ και τα άλλα εν μέρει σωστά αλλά νομίζεις πως τρολάρεις. Αριστερός από κούνια, προφανώς.

Χαρης

Για να δούμε τώρα με τι όρεξη θα δουλεύουν οι ευρωπαίοι που μας λένε τεμπέληδες!!!!! Εμείς μόνιμα στον φούρνο βαράμε κασμά!!!!

George

OK εξυπνάκηδες. Γιατί δεν σταματάμε την επιδότηση ορυκτών καυσίμων (ακόμη και των λιγνιτών) που τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι για να δούμε τι θα γίνει? Είναι μεγάλη μπίζνα ε? Και χωρίς να πληρώνεις ούτε τις επιπτώσεις στο σύστημα υγείας ακόμη καλύτερα (κάμποσα δισ. μόνο στην Ελλάδα). Δεν συζήτησα καν για περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ωραία μπίζνα. Σοβιετικού τύπου. Όπως το Τσέρνομπιλ ένα πράγμα. Πληρώνουν όλοι οι άλλοι για χιλιάδες χρόνια το κόστος τώρα για το "φθηνό" ρεύμα λίγων χρόνων κάποιων λίγων. Αυτά τα αποτελέσματα έχει ο σοβιετικού τύπου καπιταλισμός που προσπαθούν να επιβάλλουν. Τεράστιο κόστος για όλους για να ωφεληθούν κάποιοι λίγοι βραχυπρόθεσμα επειδή κάποες κυβερνήσεις τους πούλαγαν σανό.

Foris

Πολύ ζέστη ρε φίλε.. (σχόλιο μόνο και μόνο για να γράψω κάτι και γω....)

Πανέξυπνος χρυσαυγίτης (διάνοια)

Δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη. Όλα αυτά είναι συνωμοσίες των Εβραίων. Το είπε ο Μιχαλολιάκος.

Και εγώ την ίδια άποψη έχω για την υπερθέρμανση

χωρίς να θεωρώ υφίσταται συνωμοσία των Εβραίων και δεν είμαι χρυσαυγίτης......, βλ@ξ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης