Άγκυρα: «Δίκαιη κατανομή βαρών ή νέα προσφυγική κρίση σε Ελλάδα, Τουρκία Ευρώπη»

Άγκυρα: «Δίκαιη κατανομή βαρών ή νέα προσφυγική κρίση σε Ελλάδα, Τουρκία Ευρώπη»

Ο Τούρκος επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης τόνισε ότι η δίκαιη κατανομή βαρών είναι απαραιτητη για ένα καλύτερο μέλλον για κοινωνία και μετανάστες 

4566187
Μία δίκαιη κατανομή βαρών για το μεταναστευτικό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της μετανάστευσης του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, Αμπντουλάχ Αγιάζ.

Ο Αγιάζ προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και Ευρώπη ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μία νέα προσφυγική κρίση.

«Η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τους μετανάστες» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αγιάζ.

«Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν 4,8 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 3, 6 εκατ. είναι Σύροι. Επίσης υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 κάτοχοι αδειών παραμονής στην Τουρκία και αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στα τέλη του 2019», ανέφερε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξήγησε, ακόμη, ότι η Άγκυρα έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για τους μετανάστες από τη Συρία και άλλες χώρες, υπογραμμίζοντας: «Παρέχουμε στους μετανάστες πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, ενώ προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε και στην αγορά εργασίας»

Διευκρίνισε, ότι δύο εκατομμύρια Σύροι στην Τουρκία είναι σε ηλικία ένταξης στην αγορά εργασίας και δήλωσαν ότι η ένταξή τους στην αγορά εργασίας δεν ήταν εύκολη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης