Τραγωδία στο Κάιρο: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε στην αποβάθρα - Τουλάχιστον 25 νεκροί

Τραγωδία στο Κάιρο: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε στην αποβάθρα - Τουλάχιστον 25 νεκροί

Πάνω από 40 οι τραυματίες - Από την πρόσκρουση προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά - Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών

20777351
Τουλάχιστον  25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρκαγιά ξέσπασε στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου «Ραμσής», την Τετάρτη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνούς να έχουν πνίξει το κτήριο του σταθμού.

Η αιτία της τραγωδίας αποδίδεται σε ατύχημα, όταν ένα τρένο  εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στην αποβάθρα ή -κατά άλλες πληροφορίες- πάνω σε άλλο τρένο. 


Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο τον χώρο του σταθμού, ο οποίος εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa».

Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.

Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γάντα Ουάλι.

Ο πρωθυπουργός Μαντμπούλι δήλωσε ότι παραμένει άγνωστη μέχρι τώρα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, αλλά τόνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός και ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως διεξοδική έρευνα για να αποκαλυφθούν οι αιτίες του συμβάντος.

Ο Ανώτατος Εισαγγελέας διέταξε άμεση διερεύνηση για το θέμα.

«Είδα απανθρακωμένους ανθρώπους στο έδαφος»

Κλείσιμο
«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω. Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξεράγη η μηχανή του συρμού», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας δεύτερος αυτόπτης δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιγύπτου δεν είναι από τα πιο ασφαλή, με πολλούς πολίτες να καταγγέλουν έλλειψη επενδύσεων από τις κυβερνήσεις και κακοδιαχείριση.

At least 20 dead, 40 injured in Cairo's train accident


Fiery crash 'kills 20' at Cairo train station


20777626
20777627


Τον Αύγουστο του 2017, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην Αλεξάνδρεια.

Το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Κάιρο το 2002, όταν πυρκαγιά ξέσπασε μέσα σε επιβατικό τρένο, στοιχίζοντας τη ζωή περισσότερων των 370 ανθρώπων.

traim


20777387



cairo
20777599
20777604
20777606


Δείτε βίντεο: Κάιρο: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε στην αποβάθρα - Τουλάχιστον 25 νεκροί
Κάιρο: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε στην αποβάθρα - Τουλάχιστον 25 νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης