Οι ΗΠΑ στέλνουν τρόφιμα και φάρμακα στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας

colombia-border

Θα αποθηκευθούν μέχρι να καταστεί δυνατή η διανομή τους στην κατεστραμμένη οικονομικά χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τρόφιμα και ιατρικά εφόδια στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, όπου θα αποθηκευθούν μέχρι να καταστεί δυνατή η διανομή τους στην κατεστραμμένη οικονομικά χώρα, δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν το σχέδιο.

Ένας αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως η βοήθεια θα αποθηκευθεί στο κύριο μεθοριακό πέρασμα μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας στην Κούκουτα.

Δεν είναι σαφές πώς η βοήθεια θα φθάσει στη Βενεζουέλα χωρίς τις ευλογίες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τη συνεργασία των βενεζουελανών ένοπλων δυνάμεων, που έχουν παραμείνει πιστές στον σοσιαλιστή ηγέτη και σταθμεύουν από τη βενεζουελανή πλευρά των συνόρων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς την Κούκουτα έπειτα από αίτημα του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος τον περασμένο μήνα αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας αυτής της λατινικής Αμερικής.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποπειραθούν να ζητήσουν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διανομή της βοήθειας χωρίς τη συνεργασία του Μαδούρο, όμως η Ρωσία θα μπορούσε να μπλοκάρει μια τέτοια κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasindesi_kritis_attikis_admie_

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με το έργο αυτό αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Κύπρου, ενώ με τη διασύνδεση και με την Κρήτη, θωρακίζεται η ενεργειακή ασφάλεια, και στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

fr45

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

9DB6DA1A-787C-569E-F648-2A285F5BF9B2

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EUobserver τους τελευταίους μήνες ταυτοποιήθηκαν πάνω από 500 ιστοσελίδες που προωθούν στην Ευρώπη ρητορική κατά προσφύγων, μουσουλμάνων, εβραίων, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κοινοτικών αξιωματούχων

1