Ερντογάν: Η Κύπρος μας ανάγκασε να φτιάξουμε αμυντική βιομηχανία 

erdogan_arthro

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: «Γκιοκμπέι» που μεταφράζεται σε «Κύριος Ουρανός» στα ελληνικά

Λόγω της Κύπρου η Τουρκία δημιούργησε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο Τουρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι “ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες”. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: “Γκιοκμπέι” που μεταφράζεται σε "Κύριος Ουρανός" στα ελληνικά.

Στην ομιλία του σε σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως πριν 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς. Ανέφερε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στη Συρία ούτε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη επίσης στην Συρία.

«Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. «Πάντοτε μας έλεγαν το Κογκρέσο δεν δίνει άδεια», ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. «Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κάνουν επένδυση για το μέλλον και πως έχουν βαρεθεί να τους λένε «δεν δίνει άδεια το κογκρέσο» για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τελικά τα έκαναν μόνοι τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι και για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που κατασκευάζει η Τουρκία υπάρχει τώρα μια νέα κίνηση. «Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροσκάφη μας. Ενώ φτάσαμε σε σημείο παραγωγής πυραύλων όπως οι Κασίργκα και Μπόρα, συνεχίζονται οι εργασίες μας για νέα μοντέλα» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε ακόμη ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν σημείο που να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες τις ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.

Για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους εκπαιδεύουν και πως το έχουν πει στους συνομιλητές τους πως δεν θα μείνουν παθητικοί θεατές στο παιχνίδι που παίζεται στα σύνορα της Τουρκίας. «Ιδού με αυτή την έννοια λέμε ότι σε μερικές μέρες θα ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας για να γλιτώσουμε από την τρομοκρατική οργάνωση στα ανατολικά του Ευφράτη» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Το ΔΝΤ προ των πυλων της Τουρκιας...

Οτι εχει η Τουρκια ειναι δανεικα. Ανα πασα στιγμη εχει τον κινδυνο της χρεοκοπιας. Η εικονικη πραγματικοτητα της δυνατης τουρκιας που παρουσιαζει ο ερντογαν ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ, οπως και αυτος.

@

Σιγά το πράμα, με τα κέρδη από το καζίνο του Υπουργού Άμυνας και με έναν έρανο, τόσο απλά, θα κτίσουμε όχι μια, αλλά τρεις αμυντικές βιομηχανίες. ε ρε τι έχουμε πάθει !!!

Πανκς

Γατάκια η Ελλάδα όμως έχει ελληνική διαστημικη υπηρεσια (Google it) Και τώρα αφού γελάσαμε πάμε για φραπεδουμπα

Oι τουρκαλάδες αναγκάστηκαν

να σφάζουν πιο αποτελεσματικά και μάλιστα τρέχοντας αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν δική τους βιομηχανία. Ξερω γω το μόνο που μας σώζει απ τον εθνικισμό και των τουρκων αλλά και των βορείων γειτόνων είναι να μετρατραπούν τα βαλκάνια σε τόπος ειρήνης και συνεργασίας. Αλλά πως να συνεργαστείς με τον αλβανο εραστή της Ρόδου πχ, με τον ζαεφ που μιλά για μια μακεδονία και με τον τρελλοπαρμένο ερντογαν; Η εε διαλύεται, άντε σταμάτα τους..........

από το 1974 δουλεύουν οι Τούρκοι

που τρώγανε πόρτα από τους Αμερικανούς όταν ζητάγανε όπλα για τα σχέδιά τους. 20 χρόνια τώρα δουλεύουν εντατικά και κατάφεραν να φτάσουν σε επίπεδο κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών 5ης γενιάς και να γίνουν σχεδόν αυτάρκεις σε πολεμικό εξοπλισμό. Θα αρπάξουν με άνεση και το φυσικό αέριο που βρήκε η Κύπρος και μαζί με τους πυρηνικούς σταθμούς που θα φτιάξουν, θα γίνουν ανεξάρτητοι σε και από ενεργειακές ανάγκες. Εμείς εδώ ακόμα συζητάμε πώς θα σταματήσουμε τους αναρχικούς να μη διαλύουν κάθε χρόνο τα πανεπιστήμια. Θέλουμε τουλάχιστον 20 χρόνια και πολλά δισεκατομμύρια δολλάρια για να φτιάξουμε τις μισές υποδομές από αυτές που έχουν φτιάξει οι Τούρκοι. Πάμε για νέα ντροπιαστική ήττα, αυτή τη φορά οι τούρκοι δε θα κάνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Άδικα αγχωνόμαστε

Η Ελλάδα, θα πάει σε συνδιαχείριση του Αιγαίου και των κοιτασμάτων αερίων και πετρελαίου με μαθηματική ακρίβεια. Γιατί απλά, η Ελλάδα, δε θέλει να γίνει Ισραήλ. Για να γίνεις Ισραήλ, πρέπει να είναι διατεθειμένος ο λαός να κάνει θυσίες. Στην Ελλάδα δεν είναι. Άρα είναι μάταιο το να χτυπιέται κανείς. Η Τουρκία με την απειλή και μόνο πολέμου, θα αναγκάσει την Ελλάδα σε έναν "έντιμο συμβιβασμό", όπως θα τον πουν οι πολιτικοί στο λαό. Το πολύ πολύ, για να μην τους πούμε προδότες, να οργανωθεί ένα μικρό επεισόδιο που θα χάσουμε, θα γυρίσουν και 10 φέρετρα και οι πολιτικοί θα πουν "τι θέλετε, να χάσουμε όλο το Αιγαίο;". Απλά και οι δικοί μας πολιτικοί περιμένουν να περάσει ο χρόνος, να δυναμώσει η Τουρκία, ώστε να ωριμάσει και στο μυαλό του Έλληνα πως από μια στρατιωτική συντριβή, καλύτερα να τα μοιραστούμε όλα καζάν-καζάν. Αυτό θέλει η Τουρκία. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου να τα μοιραστούμε.

Γιαλαντζί σουλτάν, αμόρφωτος είσαι σε αγράμματους τα λές.

Η αλήθεια είναι ότι η ΚΥΠΡΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ. ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΤΡΙΣ. ΑΗ ΣΙΚΤΙΡ ΛΟΙΠΟΝ και ακόμα πάρα πέρα.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΛΑΧΑΝ

Οταν σταματησει να τον χρηματοδοτει με δις ο καταριανος που ανηκει μαζι του στην οργανωση των «αδελφων μουσουλμανων» ολα θα καταρευσουν σαν τραπουλοχαρτα.

ΑΝΑΛΥΤΗΣ Α

Ελπιζω και ευχομαι να μας αναγκασει η Τουρκια (ο κακος γειτονας) να γινουμε σαν το Ισραηλ. Η μονη λυση για αποτροπη των επιδιωξεων των υπερφιαλων πομποδοθωμανοτραμπουκων.

να πας εσύ στο Ισραήλ αν θες

η Ελλάδα γουστάρει να γίνει Ελβετία. Οι εθνικιστές θα φάνε μόνοι τους στη μάπα τη ζωή και τους πολέμους που θέλουν, δε θα βάλουν τους άλλους να πολεμάνε για τα δικά τους όνειρα. Μόνοι σας είστε, μόνοι σας θα πολεμήσετε.

KosD

ρε παιδιά δεν βαριέστε όλες τις χαζομάρες?...πλούτο κυνηγάνε όλες οι αυτοδύναμες χώρες...πετρελαια,αερια,ορυκτό κλπ κλπ...από αρχαιότητας αυτό...είναι δυνατόν να κάνει πόλεμο ο ερντογαν στην ελλάδα?...ακόμα και υπεροχή να έχει τώρα δεν φτάνει για να αποτρέψει τα ελληνικά συστήματα....αν δεν πολέμάς απλά αντάρτες με καλασνικοφ καμία χώρα δεν ξεκινά πόλεμο σε άλλη γιατί δεν θα μπορεί να αντέξει το κόστος σε ζωές και οικονομία.....όσο υπάρχει συνεργασία με αμερικάνους για την κύπρο και τα κοιτάσματα τίποτα δεν θα κάνει ο ερντογάν...γιατί ξέρει ότι η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρή από την δική του...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syr02

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε πως αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση πάνω από την βορειοανατολική Συρία, όταν μαχητές υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα προσέγγισαν αμερικανικά στρατεύματα - Οι μαχητές σκορπίστηκαν έπειτα από την επίδειξη δύναμης, είπε - Ο Ερντογάν τόνισε στον Τραμπ ότι δεν θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία 

1
000_1LG2Q2

Περίπου 12.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσά τους 2.500 έως 3.000 ξένοι, κρατούνται στις φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους - Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί ΗΠΑ, κάλεσε εκ νέου τους Ευρωπαίους να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία

may_main01

 Η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων της κυβέρνησης Μέι, Άμπερ Ραντ, ανέφερε πως ο «σεξισμός φαίνεται πως διαδραμάτισε έναν ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Brexit της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι»

-trump-pence

Η Ουάσιγκτον εντείνει την πίεση - «Προκάλεσαν χάος στο πιο σταθερό σημείο της Συρίας» ανέφερε για τους Τούρκους υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου - Εντός των επόμενων 24 ωρών αναχωρεί ο Πένς - Ο Πομπέο συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ιράκ

2