Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Τεθωρακισμένα και 89 χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους- Φόβοι για νέα έκτροπα

 Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Τεθωρακισμένα και 89 χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους- Φόβοι για νέα έκτροπα

Κλείνουν αύριο τα τουριστικά αξιοθέατα- λουκέτο στον Πύργο του Άιφελ

arissss
Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι λίγες ώρες πριν την τέταρτη μεγάλη διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων» με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται επί ποδός, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν έκκληση για ηρεμία και την κυβέρνηση Μακρόν να βρίσκεται σε πανικό. 

Οι γαλλικές αρχές επιστρατεύουν 12 τεθωρακισμένα της αστυνομίας, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
 
Την ίδια ώρα,σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει άδεια να κάνουν χρήση βίας για την επιβολή της τάξης.
 
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», 89 χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα και, απ αυτούς, οκτώ χιλιάδες θα «χτενίζουν την πόλη του φωτός» υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων, σαν αυτά που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις.
Κλείσιμο
 
Για λόγους ασφαλείας ο Πύργος του Άιφελ, τα μουσεία και γενικότερα τα τουριστικά αξιοθέατα που κοσμούν το Παρίσι βάζουν αύριο «λουκέτο», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.  

Έκκληση για ηρεμία
       
Την ίδια ώρα, βουλευτές του κόμματος του Μακρόν «Εμπρός για τη Δημοκρατία» καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν με ηρεμία και να μην αναμειχθούν με όσους θέλουν να προκαλέσουν ταραχές.  
   
Η επαναστατική διάθεση των Κίτρινων Γιλέκων έχει ξεσηκώσει τους Γάλλους πολίτες που διαδηλώνουν πάνω από τρεις εβδομάδες στους δρόμους της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.Αν και το βασικό τους αίτημα ικανοποιήθηκε - η κυβέρνηση Μακρόν πήρε πίσω την αύξηση στους φόρους των καυσίμων-, το κίνημα συνεχίζει τον αγώνα ζητώντας,μεταξύ άλλων,  αναδιανομή του πλούτου και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.    
Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται για «εμφύλιο» την ώρα που η γαλλική αστυνομία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη χειρότερη βία των τελευταίων ετών. 

«Τέταρτη Πράξη»
   
Οι εκπρόσωποι του κινήματος που άναψε τη φλόγα της γαλλικής εξέγερσης καλούν τους πολίτες μέσω των social media να συμμετέχουν στην αυριανή «Τέταρτη Πράξη», την τέταρτη μεγάλη διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων» που αντιτίθενται σθεναρά στην πολιτική λιτότητας του Γάλλου προέδρου. 
 Στο μεταξύ, οι Οικολόγοι έχουν εξαγγείλει για αύριο μία μεγάλη κινητοποίηση στους δρόμους των Παρισίων σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους Γάλλους να υιοθετήσουν μία στάση ζωής, φιλική προς το περιβάλλον.Εκπρόσωποι των ακούραστων «Κίτρινων Γιλέκων» τους είχαν καλέσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις αυριανές κινητοποιήσεις. Όμως το οικολογικό κίνημα ανακοίνωσε πως δεν θα διαδηλώσει στους δρόμους του Ελιζέ προκειμένου να μην πέσει...πάνω στα «Κίτρινα Γιλέκα».  

 Κι ενώ οι γαλλικές αρχές προετοιμάζονται για έκτροπα, μία θεωρία συνωμοσίας που δείχνει τον υποκινητή των «Κίτρινων Γιλέκων» κάνει το γύρο του Διαδίκου.
 Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», μία ημέρα μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, ο Στιβ Μπάνον, ο ακροδεξιός και άκρως αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου,Ντόναλντ Τραμπ, δημιούργησε στο Διαδίκτυο την ιστοσελίδα υπό τον τίτλο:«Κίτρινα Γιλέκα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης