Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν θέλω προβλήματα με την αγορά των F-35

Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν θέλω προβλήματα με την αγορά των F-35

Ο Τραμπ συζήτησε με τον Εντογάν για τα F-35 στη σύνοδο των G20 - Η Αμερικανική Γερουσία ζητά να μπει φρένο στην πώληση των μαχητικών

trump_erdogan
Για το ζήτημα της αγοράς των αμερικανικών F-35 από την Άγκυρα συζήτησαν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θέλει να προκληθούν προβλήματα στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Αγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση των μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα στην προμήθεια των αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin παρά τις προσπάθειες του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει την πώληση.

Πάντως, η αμερικανική Γερουσία ζητά να σταματήσει η πώληση των F-35, εκτός εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώσει ότι η Τουρκία δεν βάζει σε κίνδυνο το ΝΑΤΟ αγοράζοντας εξοπλισμό από τη Ρωσία ή θέτοντας υπό κράτηση Αμερικανούς πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης