Ο «Ελ Τσάπο» είχε ζωολογικό κήπο και έκανε ταξίδια για αντιγηραντικές θεραπείες

Ο «Ελ Τσάπο» είχε ζωολογικό κήπο και έκανε ταξίδια για αντιγηραντικές θεραπείες

Σε παραθαλάσσιο σπίτι στο Ακαπούλκο διατηρούσε ζωολογικό κήπο με «ένα μικρό τρένο» για να βλέπει από κοντά τα λιοντάρια, τις τίγρεις και τους πάνθηρες

tsapo-new-1
Την πολυτελή ζωή που έκανε ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν Ελ Τσάπο Γκουζμάν περιέγραψε στο δικαστήριο πρώην μέλος του καρτέλ.

Σύμφωνα με τον Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεζ ο Ελ Τσάπο ήταν τόσο πλούσιος ώστε να μπορεί να διατηρεί ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, να αγοράζει ένα παραθαλάσσιο σπίτι αξίας 10 εκατ. δολαρίων και να ταξιδεύει στην Ελβετία για αντιγηραντικές θεραπείες.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα πλούτη του Ελ Τσάπο δημιουργήθηκαν από την «έκρηξη» στο εμπόριο κοκαΐνης στις αρχές της δεκαετίας του '90.

«Είχε σπίτια σε όλες τις παραλίες. Είχε ράντσα σε κάθε πολιτεία» υποστήριξε ο Μαρτίνεζ, ο οποίος ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του Γκουζμάν.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διακίνηση ναρκωτικών, μέσω τούνελ κάτω από τα σύνορα, βυτιοφόρων με κρυφά «διαμερίσματα», ακόμα και μέσα σε κούφιες κονσέρβες καυτερής πιπεριάς. Όσο για τα χρήματα ο Μαρτίνεζ κατέθεσε ότι κατέληγαν στην Τιχουάνα με τα τρία ιδιωτικά τζετ του Ελ Τσάπο. Κάθε τέτοιο τζετ, κατά τον Μαρτίνεζ, μπορούσε να μεταφέρει έως και 10 εκατ. δολάρια.

Τα ίδια τζετ χρησιμοποιούνταν από τον βαρόνο των ναρκωτικών προκειμένου να επισκέπτεται όλα τα σπίτια του. Ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε το παραθαλάσσιο σπίτι στο Ακαπούλκο στο οποίο ο Ελ Τσάπο διατηρούσε ζωολογικό κήπο με «ένα μικρό τρένο» για να βλέπει από κοντά τα λιοντάρια, τις τίγρεις και τους πάνθηρες.

Κλείσιμο
Ανάμεσά στα «έξοδα» του Ελ Τσάπο ήταν, βάσει της κατάθεσης του Μαρτίνεζ, τέσσερις με πέντε γυναίκες που βρίσκονταν στη ζωή του βαρόνου.

Κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του ο Ελ Τσάπο ανέπτυξε και ένα πάθος για τα ταξίδια και έτσι άλλοτε ταξίδευε στο Μακάου για να παίξει τζόγο και άλλοτε στην Ελβετία για αντιγηραντική θεραπεία.

Ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του Ελ Τσάπο υποστήριξε ότι ο Μαρτίνεζ δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος γιατί ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη. Ο μάρτυρας απάντησε ότι όταν ήταν μέλος του καρτέλ έκανε χρήση 4 γραμμαρίων κοκαΐνης σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στη μύτη του αλλά, όπως πρόσθεσε, «τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω αγγίξει ναρκωτικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης