Ο «Ελ Τσάπο» καυχιόταν ότι ένιωσε την απόλυτη απόλαυση σκοτώνοντας τον μεγαλύτερο εχθρό του

Ο «Ελ Τσάπο» καυχιόταν ότι ένιωσε την απόλυτη απόλαυση σκοτώνοντας τον μεγαλύτερο εχθρό του

Η χθεσινή κατάθεση του «λογιστή» του καρτέλ Σιναλόα στην πολύκροτη δίκη στο Μπρούκλιν ήταν άκρως αποκαλυπτική

el-chapo
Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν καυχιόταν ότι η μεγαλύτερη απόλαυση που είχε βιώσει στη ζωή του ήταν τη στιγμή που έβγαλε από τη μέση τον επί σειρά ετών του, τον εγκληματία Ραμόν Αρελάνο, με τη βοήθεια των διεφθαρμένων αστυνομικών που είχε εξαγοράσει.

Η χθεσινή κατάθεση στο δικαστήριο του «λογιστή» του καρτελ Σιναλόα, Χεσούς Σαμπάδα, ήταν αποκαλυπτική από πολλές απόψεις. Ο Σαμπάδα, που κατέθεσε φορώντας τη στολή της φυλακής όπου εκτίει την ποινή του, μίλησε για τον τρόπο που ο αδερφός του, Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» και ο «Ελ Τσάπο» διεύθυναν μαζί το καρτέλ επί πολλά χρόνια, ως ίσοι συνέταιροι.

Αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο μεγάλα «αφεντικά» και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του καρτέλ «συγκέντρωναν» τα χρήματά τους, επενδύοντας από κοινού σε μεγάλα φορτία κοκαϊνης, τα οποία εισάγονταν στις ΗΠΑ μέσω ενός τούνελ και τους απέφεραν τεράστια κέρδη.

Επίσης, ο «λογιστής» του καρτέλ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο «λαδώνονταν» ακόμα και στελέχη της Ιντερπόλ για να κάνουν τα στραβά μάτια, και αναφέρθηκε εκτενώς στις παχυλές μίζες που λάμβαναν αστυνομικοί στα ανώτατα κλιμάκια για την «συνεργασία» τους στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ιδιαίτερη σημασία στην κατάθεση του μάρτυρα είχε η αναφορά του στον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» του Γκουσμάν, τον οποίο ο ναρκοβαρόνος είχε καυχηθεί στον ίδιο τον Σαμπάδα ότι είχε «βγάλει από τη μέση» τρία χρόνια αργότερα. Ο «Ελ Τσάπο» είχε καυχηθεί στον «λογιστή» για τον θάνατο του Ραμόν Αρελάνο, λέγοντας ότι του είχε χαρίσει την μεγαλύτερη απόλαυση που ένιωσε στη ζωή του.

«Ο Ραμόν είχε σκοτώσει πολλούς φίλους του "Ελ Τσάπο". Ηταν πολύ επικίνδυνος» είπε στο δικαστήριο εχθές ο Σαμπάδα στα ισπανικά, με τα λόγια του να μεταφράζονται απευθείας από τον διερμηνέα. ΄Οπως εξήγησε ο Σαμπάδα, ο ίδιος ο αδερφός του του είχε εκμυστηρευθεί ότι ο Γκουσμάν προσπαθούσε να σκοτώσει τον Αρελάνο από το 1992, όταν εκτελεστές του καρτέλ άνοιξαν πυρ σε νυχτερινό κλαμπ του Πουέρτο Βαγιάρτα, όπου διασκέδαζε ο κακοποιός, χωρίς όμως να τον πετύχουν.

Κλείσιμο
Τελικά, δέκα χρόνια μετά, ο «Ελ Τσάπο» κατάφερε αυτό που πάντα ήθελε, με τη βοήθεια των μπράβων του αλλά και αστυνομικών που είχε στο «μισθολόγιό» του.

Παρόλο που όταν βρέθηκε ο Αρελάνο νεκρός στο αμάξι του το 2002 η εξήγηση των αρχών ήταν ότι επρόκειτο σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ο Σαμπάδα αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα ο κακοποιός είχε περικυκλωθεί από τον Γκουσμάν, «βρώμικους» αστυνομικούς και μπράβους, με στόχο να τον πιάσουν ζωντανό.

Τελικά, εκείνος αρνήθηκε να παραδοθεί κατά τη διάρκεια της θανάσιμης ενέδρας, και έτσι του κάρφωσαν μια σφαίρα στον λαιμό, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης