Κονγκό: Τουλάχιστον 7 κυανόκρανοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις

DsELS8-X0AAA5LK

Άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με παραστατριωτικές ομάδες στο Μπενί

Τουλάχιστον επτά κυανόκρανοι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με παραστατριωτικές ομάδες στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, στο Μπενί, που βρίσκεται στο κέντρο της χειρότερης έξαρσης της επιδημίας του ιού Εμπόλα στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Οι συνάδερφοι κυανόκρανοι μας είπαν ότι έξι μέλη της ειρηνευτικής δύναμης από το Μαλάουι και ένας από την Τανζανία, από την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σκοτώθηκαν χθες, στην περιοχή Μπενί, στο Βόρειο Κιβού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντούρατζιτς σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι ακόμη ένα μέλος της αποστολής αγνοείται.

Οι κυανόκρανοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης με στρατεύματα της ΛΔ του Κονγκό ενάντια σε αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα, MONUSCO, συγκροτείταΙ από δύναμη 17.000 ατόμων.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αποτελεί θέατρο ληστειών και ένοπλων εξεγέρσεων μετά την πτώση του στρατιωτικού δικτάτορα Μομπούτου Σέσε Σέκο.

Από πέρσι στην περιοχή του Βόρειου Κίβου έχουν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις.

Το Μπενί και τα γειτονικά χωριά πλήττονται από επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα, το δεύτερο κύμα της οποίας πλήττει το ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, και έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερους από 200 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Περίπου τα μισά από τα θύματα της νέας επιδημίας του ιού βρίσκονται στο Μπένι, μια πόλη περίπου 800.000 κατοίκων στην περιοχή του Βόρειου Κίβου.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

unicef_nigeria

Το προσωπικό της Unicef «εκπαιδεύει και αναπτύσσει κατασκόπους που στηρίζουν τους αντάρτες και τους υποστηρικτές αυτών», ανέφερε ο συνταγματάρχης Ονιγιαμα Νουακουάκουα σε ανακοίνωσή του

prorust_main1

Ρεκόρ πώλησης για το τεράστιας συλλεκτικής αξίας πρώτο αντίτυπο, του πρώτου μέρους της σειράς βιβλίων «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» - Το αντίτυπο νούμερο 1, είχε δωρίσει ο Προυστ στον στενό του φίλο Λουσιάν Ντοντέ, το 1913

aircarrier0

Ο σερ Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι η «ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι» - Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία του σήμερα με το τότε και καυτηρίασε την έλλειψη γνώσης της ιστορίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία - Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές» δυνάμεις

10