Η Ρώμη υψώνει ανάστημα απέναντι στην Κομισιόν για τον προϋπολογισμό

Η Ρώμη υψώνει ανάστημα απέναντι στην Κομισιόν για τον προϋπολογισμό

«Όσες ώρες έχουν βαρύ χρέος πρέπει να ενεργούν με σύνεση« είναι το μήνυμα της Γερμανίας προς τους Ιταλούς

20229815
Η Ιταλία κινδυνεύει να έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε διαμηνύοντας στις Βρυξέλλες ότι ο προυπολογισμός δεν αλλάζει, ούτε οι προβλέψεις για το έλλειμμα και την ανάπτυξη, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές. Η Γερμανία, πάντως, έστειλε σαφές μήνυμα στη Ρώμη ξεκαθαρίζοντας ότι, όσες χώρες έχουν έχουν βαρύ χρέος, πρέπει να ενεργούν με σύνεση.

Το γερμανικό δίκτυο «N-tv» υποστηρίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση στυλώνει τα πόδια εμμένοντας στην σκληρή θέση της σε ότι αφορά τη δημοσιονομική διαμάχη με την ΕΕ.

«Σε επιστολή που συνοδεύει το αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας υπερασπίστηκε τα αμφιλεγόμενα σχέδια για επέκταση του δημόσιου χρέους. Πώς αντιδρούν οι Βρυξέλλες;Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα», όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι, όσοι έχουν τόσο βαρύ χρέος, πρέπει να ενεργούν με σύνεση.

Η λαϊκίστικη κυβέρνηση της Ιταλίας αψήφησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμμένοντας στο δημοσιονομικό σχέδιο των μεγάλων δαπανών, γράφει με τη σειρά του το γαλλικό δίκτυο France 24».

«Παρά την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ρώμης τον περασμένο μήνα, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δεσμεύθηκε να σταθεί σταθερά στα σχέδια κατά της λιτότητας », σχολιάζει το επίμαχο άρθρο.

Η Ιταλία σκοπεύει να διατηρήσει δημόσιο έλλειμμα 2,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2019 - τρεις φορές το στόχο του κεντροαριστερού προκατόχου της κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα, η Κομισιόν -για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ - απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού, στο οποίο διατυπώνονται προβλέψεις για αύξηση του ελλείμματος, αντί της μείωσής του, βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ενώ χαρακτήρισε την πρόβλεψη της κυβέρνησης στη Ρώμη για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019 υπερβολικά αισιόδοξο. Η ιταλική κυβέρνηση είχε προθεσμία ως χθες να απαντήσει στις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης