Σπάνιες φωτογραφίες: Οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ με... φούστες και κραγιόν

Σπάνιες φωτογραφίες: Οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ με... φούστες και κραγιόν

Η θηλυκή πλευρά της Βέρμαχτ

raix54
Τον ελεύθερο χρόνο οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ διασκέδαζαν παρίσταναν τα μοντέλα και τις θεατρίνες φορώντας γυναικεία εσώρουχα, φούστες και κραγιόν.

Τα έφτιαχναν με ότι έβρισκαν.

Στη συνέχεια τα φορούσαν κι έβγαζαν φωτογραφίες στο τσακίρ κέφι... Έβρισκαν ιδιαίτερα διασκεδαστικό να φοράνε στηθόδεσμο, φούστες και κραγιόν αλλά και να χορεύουν παριστάνοντας τις θεατρίνες. Υπήρχαν όμως κι αυτοί που τους άρεσε να ποζάρουν ως μοντέλα στη... φύση με αυτοσχέδιες βραδινές τουαλέτες.

Το φωτογραφικό υλικό που παραθέτει ο καλλιτέχνης Μάρτιν Ντάμαν, στο βιβλίο του υπό τον τίτλο:«Soldier Studies» μαρτυρά την θηλυκή πλευρά της Βέρμαχτ. Δίχως όμως να διευκρινίζεται εάν οι στρατιώτες ήταν ντοπαρισμένοι όταν έβγαζαν την... θηλυκή τους πλευρά.

raix1
raix2
raix3


Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις επίμαχες φωτογραφίες,οι στρατιώτες έφτιαχναν μόνοι τους τα γυναικεία ρούχα. Χρησιμοποιούσαν υφάσματα για να φτιάχνουν σουτιέν και φορέματα, έβαζαν μαντίλι στα μαλλιά, έβαφαν τα χείλη τους στο χρώμα της φωτιάς, ζωγράφιζαν τα μάγουλα και τα φρύδια τους, κι άρχισαν να χορεύουν.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που ήθελαν να κάνουν τα μοντέλα στη φύση.

Φορώντας βραδινές τουαλέτες που στην πραγματικότητα ήταν αυτοσχέδια φορέματα από κουρτίνες, οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ πόζαραν στο φακό.

Τις επίμαχες φωτογραφίες μπορεί να απολαύσει ο αναγνώστης του βιβλίου, υπό τον τίτλο:«Soldier Studies:Cross Dressing in der Wehrmacht», όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

raix4


Οι φωτογραφίες φέρεται να τραβήχτηκαν στη διάρκεια εκδηλώσεων ή πάρτι, με τους Γερμανούς στρατιώτες να βάζουν τα... δυνατά τους για να γελάσουν.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κοινωνιολόγος Χάραλντ Βέλτσερ έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο.

«Όσο παράδοξο μπορεί να φαίνεται, αυτές οι φωτογραφίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ με γυναικεία εσώρουχα, επιβεβαιώνουν στην πραγματικότητα την κανονικότητα της κατάστασης, και όχι την ιδιαιτερότητά τους, ακριβώς σε περιόδους πολέμου», τονίζει.

raix6
raix7
raix8


Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Martin Dammann από το βιβλίο «Soldier Studies Cross-Dressing in der Wehrmacht»,  εκδόσεις Hatje Cantz
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης