Ρωσικό ΥΠΕΞ για Σκόπια: Οι ΗΠΑ χειραγώγησαν την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

lavrof_ath

Κεραυνοί της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για το «ναι» της Βουλής των Σκοπίων στη συνταγματική αναθεώρηση – Η ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω «εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων», παρουσία του Αμερικανού πρέσβη «που χωρίς αμφιβολία  κατηύθυνε τη διαδικασία»

Για «παραβίαση» κάθε κανόνα κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων που ενέκρινε με ψήφους 80 έναντι 120 τη συνταγματική αναθεώρηση στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι η ψηφοφορία ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει ότι η ψηφοφορία που άναψε το «πράσινο φως» για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος έγινε εν μέσω μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων από μέλη της βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Κατά την ώρα της διαδικασίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ ήταν εντός του κοινοβουλίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων — τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής»

«Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πριν 26 χρόνια»

Μάλιστα, η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι «αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της», θέλοντας να ακυρώσει την αλλαγή στη συνταγματική ονομασία.

Αιχμές για τους βουλευτές του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «ναι»

Η Μόσχα περιγράφει μάλιστα τη δική της εκδοχή για όλα όσα έγιναν την ημέρα της ψηφοφορίας που οδήγησε στην έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη "σωστή ψήφο" τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις», αναφέρει το υπουργείο.

«Τους κλείδωσαν στα γραφεία και τους αφαίρεσαν τα κινητά»

«Κλείδωσαν τους βουλευτές στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής», αναφέρει με ειρωνικό τρόπο η Ρωσία.

«Θεωρούμε τα όσα συνέβησαν ως απροκάλυπτη καταπάτηση όλων των κανόνων και από την άποψη της νομοθεσίας και από ηθικής απόψεως. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των "Μακεδόνων", που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει: «Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ (59)

Waldorf

Να δείτε που θα πουν ότι έβαλε το χεράκι του και ο Σόρρος!!!

Μητσος

Κούλης ,Vmro, ακροδεξιοί, Ρώσοι.Ολοι μαζί ενάντια σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΣΥΡΙΖΑ.Θα μας κάψουν, όπως το 22,οι δεξιοί Ρημαδουροι.

Ε

Να δω πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η εξωτερική πολιτική κάθε κράτους δεν στηρίζεται στην "φιλία" αλλά στα συμφέροντα. Δεν υπάρχουν φίλοι πουθενά και ποτέ. Εμείς όμως σαν ηλίθιοι βλέπουμε συνέχεια φίλους. Την μία τους Ρώσους την άλλη τους Αμερικάνους, την άλλη τους Ισραηλινούς και πάει μακρυά η βαλίτσα. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και ας καταλάβουμε πια τι συμβαίνει γύρω μας.

Νάγια Οικονόμου

Δε μας αφήνουν και αυτοί ήσυχους;... ...

Α

Δηλαδή θα ασκήσουν βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ;;;θα την φάμε κανονικά;

Sotiris

Οι Ρώσσοι δεν νοιάζονται για το όνομα. Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία απλά οι έξι δημοκρατίες αναγνωρίστηκαν με το όνομα που είχαν και παλιότερα. Κανένας δεν ασχολήθηκε τότε ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον. Αυτό που νοιάζει τους Ρώσσους είναι να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ. Για θυμηθείτε την χθεσινή μέρα με τις δηλώσεις του Τράμπ για την απόσυρση απο την συμφωνία για τα πυρηνικα! Και φανταστείτε ότι αύριο θα φυτρώσουν νέες βάσεις σε μια χώρα-νέο μέλος του ΝΑΤΟ και θα γίνουν τίποτα πυρηνικές δοκιμές....Σιγά μην σκεφτεί ο Τραμπ την παγκόσμια υγεία. Απλά θέλει να πλησιάσει τα σύνορα με την Ρωσία για να εχει μεγαλύτερη ευελεξία κινήσεων. Οπότε δεν αξίζει ούτε φιλορώσοι να ´μαστε, αλλα ούτε φιλοαμερικανοι. Ίδιοι είναι.

Νάγια Οικονόμου

Το πιο σωστό σχόλιο!!!!!!! Έτσι ακριβώς είναι!!!!!

nick

Τώρα δείχνουν τις 'φιλικές' προθέσεις τους οι Ρώσοι προς την χώρα μας

CR

Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας: "η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι «αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της», θέλοντας να ακυρώσει την αλλαγή στη συνταγματική ονομασία".

@CR

Honda CR 250

Γνώστης

Οι Ρώσοι τους δουλεύουν ψιλό γαζί,γνωρίζουν πολύ καλά πως όλα ήταν κανονισμένα από πριν,κι ανέβαλλαν συνεχώς την ψηφοφορία ώστε να γίνει αργά το βράδυ και να μη υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο.Ζάεφ-Μίτσκοτσκι χέρι-χέρι πάνε.Το έκαναν να φανεί ότι τάχα τους εκβίασαν οι κακοί Αμερικάνοι για να μη κόψουν οι Ρώσοι τους χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων που παίρνουν από τα Σκόπια.Πονηροί οι Σκοπιανοί,αλλού τρώνε,αλλού πίνουν,κι αλλού παν και το δίνουν.Τα ξέρουν αυτά οι Ρώσοι αλλά παριστάνουν τον χαζό.Οι Σκοπιανοί είναι φιλοαμερικάνοι μέχρι αηδίας και αντιρώσοι.Είναι η ντροπή των Σλάβων με αλβανική πρόσμειξη.

Προφανώς...

...κάποια αστοιχείωτα νομιστεράκια προτιμούν το σκέτο Μακεδονία των Ρώσων από το Βόρεια Μακεδονία του Τσίπρα. Δεν είναι χαφιέδες, πεινασμένα τρολακια του Κούλη είναι... ένα βολεματάκι περιμένουν, αυτό είναι όλο!

Μα αγαπητέ βλακέντιε...

Και τώρα με την "συμφωνία" του Τσίπρα οι Ρώσοι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα εξακολουθήσουν να την λένε!!! Σου το λέει κι όλες ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ...

Ενημέρωση

Το Βόρεια Μακεδονία της συμφωνίας προβλέπεται να είναι για όλες τις χρήσεις. Προφανως, ειναι καλύτερο από το σκέτο Μακεδονία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kH6jkmXf

«Έφτασε ο αμνός της θυσίας;» «Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;». «Όχι. Είναι πολύ βαρύς. Πρώτα θα κόψω το πτώμα στο πάτωμα» είναι μερικές από τις φράσεις των μελών του δεκαπενταμελούς σαουδαραβικού  αποσπάσματος που περίμενε το θύμα στην πρεβεία

Merkel19

Μια ημέρα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην οποία άρχισε να τρέμει ολόκληρη κατά την τελετή υποδοχής, η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με   νέους, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας και διαβεβαίωσε: «Είμαι πολύ καλά» 

3
erdogan_main01

«Οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «προσάπτοντας» και πάλι ελληνική καταγωγή στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και επικρατέστερο για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

22
3207380

Mια τέτοια ψηφοφορία θα πρόσφερε «πραγματικές επιλογές» τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είπε σε υψηλόβαθμα στελέχη των Εργατικών