Σκοπιανός Υπουργός Εσωτερικών: Να ερευνηθούν οι κατηγορίες περί «προδοσίας» των 80 βουλευτών

20208841

Ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων ζήτησε έρευνα για τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών που ψήφισαν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση – Μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση στα Σκόπια, μετά τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία της Παρασκευής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να διεξάγει έρευνα για τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών που ψήφισαν «ναι» και ιδιαίτερα των οκτώ που προσχώρησαν στο στρατόπεδο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες περί προδοσίας και μειοδοσίας που διατυπώνονται για τους βουλευτές που στήριξαν τη συνταγματική αναθεώρηση, για τους οποίους έχουν γίνει εμπρηστικές δηλώσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από πολιτικά στελέχη του VMRO-DPMNE. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι που τους συνέκρινε τους αποσκιρτήσαντες βουλευτές με τους εμπόρους που πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές

Παράλληλα, ο Σπασόφσκι ανακοίνωσε ότι υπάρχουν μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση. Τα μέτρα προστασίας θα ισχύουν όσο συντρέχει λόγος κινδύνου. Επίσης, κατήγγειλε ότι ειδικά μια ομάδα, απειλεί και τις οικογένειες των βουλευτών.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια συμπεριφορά και οποιοσδήποτε προκαλεί φόβο στους πολίτες ή τους νομοθέτες μας θα αντιμετωπίσει κυρώσεις… Δεν είναι σοβαρό να βγαίνεις δημοσίως με κατηγορίες ότι πρότειναν στους βουλευτές μας χρήματα για να ψηφίσουν ‘’ναι’’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

j6EEORj0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο πως η Πολωνία πρέπει να αναστείλει τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκιεφ Ζιόμπρο δήλωσε πως οι σημερινές τροπολογίες ανταποκρίνονται στο αίτημα αυτό

vorotinov

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ιγκόρ Βοροτίνοβ που θεωρούνταν νεκρός για μια επταετία συνελήφθη στη Μολδαβία – Εκδόθηκε  στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες

20355484

Ιδιαίτερα φορτισμένη η πρώτη ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ αφότου ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του CDU – Τάχθηκε κατά των εθνικών εγωισμών και τόνισε ότι «το γερμανικό συμφέρον είναι να σκεφτόμαστε πάντα και τους άλλους» 

rvs98

Σύμφωνα με έρευνα, το 22% των Ρώσων βρίσκεται στην κατηγορία των φτωχών, στην οποία ανήκουν τα άτομα τα εισοδήματα των οποίων δεν τους επιτρέπουν να αποκτήσουν τίποτα περισσότερο από τα βασικά είδη διατροφής