italy_arthro

Σηκώνει ανάστημα στις Βρυξέλλες η «Αιώνια Πόλη», αμφισβητώντας τα όρια επιρροής, αλλά και την αντοχή της ΕΕ - Ανοιχτός πόλεμος Βρυξελλών-Λέγκας και Κινήματος των Πέντε Αστέρων για μετανάστες και κοινωνική πολιτική

Περίπου 2000 χιλιάδες χρόνια από την εποχή που οι ρωμαϊκές λεγεώνες κατατρόπωναν τους βόρειους λαούς (και 1500 αφότου υποτάχθηκαν σε αυτούς), οι απόγονοι της αυτοκρατορίας αρνούνται να δεχθούν... ante portas Roma τους εκπροσώπους των Βρυξελλών. Για την ακρίβεια, τους αρνούνται το δικαίωμα να αποφασίζουν για τα όρια της κοινωνικής πολιτικής και τον αριθμό μεταναστών που θα φιλοξενούν στη χώρα τους.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, προέβλεψε πως σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει και ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει ούτε ο προϋπολογισμός (στον οποίο εντόπισε γκρίζες ζώνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ούτε και η θέση της Ιταλίας στο ευρώ. Ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, είχε νωρίτερα... στολίσει τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με δηλώσεις που απέχουν πολύ από τα όρια της αστικής ευγένειας και της διπλωματικής γλώσσας.

Και οι δυο τους ξεκαθάρισαν πως δε θα δεχτούν μετανάστες από τη Γερμανία και κατηγόρησαν το ευρωπαϊκό ιερατείο πως επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας τους και να ρίξει την κυβέρνηση. «Το ευρωπαϊκό σύστημα και εκείνο των μέσων ενημέρωσης αποφάσισαν ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό. Όσο περισσότερο φέρονται με αυτό τον τρόπο, όμως, τόσο μας κάνουν πιο συμπαγείς» τόνισε ο Ντι Μάιο.

Μετά τις απειλές του στενού συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι, βουλευτή Κλαούντιο Μπόργκι, ότι η Ευρώπη ρισκάρει «παγκόσμια οικονομική καταστροφή» αν προσπαθήσει να κάνει την Ιταλία Ελλάδα, στο θέμα πήρε θέση και ο Ιταλός υφυπουργός Ανάπτυξης, Μικέλε Γκεράτσι:

«Η σημερινή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι πολύ διαφορετική. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού μας προβλέπει αρκετά χρήματα για επενδύσεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αναλυτές μέχρι τώρα έχουν επικεντρωθεί στο λόγο χρέους μας προς το ΑΕΠ, με έντονη έμφαση στα επίπεδα χρέους. Θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην κατώτερη πλευρά της εξίσωσης, στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Η κόντρα της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό οξύνεται, αλλά τα μεγέθη της ιταλικής οικονομίας είναι τέτοια που μπορούν να πυροδοτήσουν νέα σοβαρή κρίση στην Ευρωζώνη με συνέπειες που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν μπορούν να αγνοήσουν ή να υποτιμήσουν. Στο πλαίσιο του TARGET 2 η Ιταλία έχει ένα έλλειμμα το οποίο έφτασε τα 489,1 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας τα οποία δημοσίευσε το Ρeuters.

Τα ανοίγματα των άλλων χωρών στο Target 2, αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της Γερμανίας, οι οποίες προσεγγίζουν το ένα τρισ. ευρώ και αρκετοί οικονομολόγοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει το φόβο ότι σε περίπτωση διάλυσης του ευρώ ή αποχώρησης μιας χώρας από αυτό, τα χρήματα αυτά που οφείλονται στη Γερμανία κινδυνεύουν να χαθούν. Οι Ιταλοί το γνωρίζουν αυτό και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν μέχρι τέλους για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να ασκούν οικονομική και κοινωνική πολιτική στη χώρα τους.

Από το αποτέλεσμα της κόντρας θα φανεί αν έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να αλλάξει πολιτική, αναζητώντας ένα νέο σημείο ισορροπίας, ή αν έχει έρθει η ώρα να αλλάξει η Ευρώπη συνολικά, ακόμη και σε επίπεδο σύνθεσης και θεσμών. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις θέσεις των μελών της στο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό. Γιατί τη θέση (συσχετισμό ισχύος) που έχει η ΕΕ έναντι των ΗΠΑ, της Κίνας, ή τη Ρωσίας δε μπορεί να την έχει καμία χώρα- μέλος από μόνη της. Ούτε καν η Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ (63)

Alex

Τρικυμία εν κρανίο. Δεν έχω καταλάβει οι συριζαιοι είναι υπέρ σαλβινι η κατά, υπέρ Μέρκελ η κατά, υπέρ ΕΕ η κατά, υπέρ ευρώ η κατά, υπέρ φιλελευθερισμού η κατά!!!! Νομίζω ο σκοπός του Τσίπρα ήταν ακριβώς αυτός να μπερδέψει τους πάντες και το πέτυχε.....

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια

Όπως οι Έλληνες πληρώνουν και θα πληρώνουν για την επόμενη εικοσαετία τις π.παριές του Βαρουφάκη, έτσι και οι Ιταλοί με τα σπρέντ θα πληρώνουν μιά ζωή τους λεονταρισμούς του Σαλβίνι. Ας προσέχαμε και ας πρόσεχαν. Εν τω μεταξύ η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν ρεκόρ ανάπτυξης

Ενταξει;

Το τσίμπησες το 0,50 σου, χρηματοδοτούμενε;

Δεξιός

Όλοι οι προδότες στηρίζουν τους Ιταλούς ακροδεξιούς, τους διαδόχους αυτών που βύθισαν την Έλλη, επιτέθηκαν τον Οκτώβριο του 1940 και σκότωσαν τους παππούδες μας. Γιατί; Διότι απλούστατα είναι κάφροι και προδότες.

....

Η Γερμανία έχει μετατρέψει την ΕΕ σε ζωτικό οικονομικό της χώρο και επέκταση του «Δ’ Ράιχ». Η Γερμανία λογίζεται ως υπερδύναμη μόνο για έναν απλό λόγο. Διότι υπάρχει η ΕΕ η οποία αποτελεί τον «ζωτικό της χώρο» και οι πολίτες της έχουν μετατραπεί σε υπηκόους της. Πάντως η Ιταλία έχει τον τρόπο να κάνει την Γερμανία να «ιδρώσει» διότι απλούστατα το μέγεθός της το επιβάλλεις αυτό. Οι Ιταλοί το γνωρίζουν αυτό και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν μέχρι τέλους για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να ασκούν οικονομική και κοινωνική πολιτική στη χώρα τους.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Θα "ΠΙΕΣΟΥΝ" οι Ιταλοί είπες, ή Θα ...ΠΕΣΟΥΝ;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τώρα δικαιώνεται!

Η Ιταλία στο δρόμο που χάραξε ο Γιάνης! Γιάνη είμαστε όλοι μαζί σου! DIEM25!

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Της Ελλάδας το Δημόσιο Χρέος ήταν 341 Δισεκατομμύρια Ευρώ.___________Της Ιταλίας το Δημόσιο Χρέος είναι 3,5 Τρισεκατομμύρια Ευρώ.__________Χαίρε βάθος δυσθεώρητον ανθρωπίνοις λογισμοίς.___________Την Ιταλία (προς το παρόν την... έσωΖΕ) το μεγάλο της ΑΕΠ λόγω ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ._______Η παραγωγή ΤΗΣ όμως ΠΕΦΤΕΙ λόγω παγκόσμιας οικονομικής Κρίσης αλλά και (κυρίως) λόγω του ότι τα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προς τα Ιταλικά προϊόντα ΕΚΛΕΙΣΑΝ από άποψη ΤΙΜΗΣ την μεταξύ τους ψαλίδα. ___________Οπότε γιατί να μην αγοράσει κάποιος Γερμανικό προϊόν αντί Ιταλικού, αφού το πρώτο είναι παρασάγγας ΚΑΛΥΤΕΡΟ έναντι του δευτέρου και έχει πλέον περίπου την ΙΔΙΑ τιμή; __________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ιταλοί, ΣΕ ΑΥΤΟ να εγκύψουν και να αναζητήσουν τα ΑΙΤΙΑ και να αφήσουν το να πετάνε την ...μπάλα στην εξέδρα και να αρχίζουν την ΦΑΣΙΣΤΟ-ρητορεία περί ... Αρχαίων Ρωμαϊκών Λεγεώνων και άλλα παρόμοια Σαχλά και ΓΡΑΦΙΚΑ που τα ακούνε οι Γερμανοί και ΓΕΛΑΝΕ!.. _________Βέβαια οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ στην Ιταλία το κάνουν ΤΩΡΑ αυτό, γιατί ΑΛΛΑ υποσχέθηκαν στους Ιταλούς ψηφοφόρους και τους πήραν τις ψήφους και τώρα ΔΕΝ δέχονται να παραδεχτούν την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν και το ρίχνουν στο ..."Ηρωικό" και στο "Αρχαίο" καθώς και το ότι τους ..."σαμποτάρουν" οι ..."εξωτερικοί εχθροί"!.._______________ΦΑΣΙΣΤΑΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ "κόμμα" ανά την Υφήλιο χωρίς "εξωτερικούς εχθρούς" που να τους "υπονομεύουν", ΔΕΝ ...ΓΙΝΕΤΑΙ!..

Χ

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

νωνδας

Σταματα να γραφεις μπουρδες, το χρεος της Ιταλιας δεν ειναι 3,5 τρις και ουτε τα χρωστανε σε αλλες χωρες, αφου το μεγαλυτερο μερος αυτου του χρεους ειναι εσωτερικο!

Η Ιταλία

αποτελεί καθαρό εισφορέα του κοινοτικού Προϋπολογισμού. Αποτελεί, επίσης, μία χώρα με μεταποιητικό τομέα μεγαλύτερο π.χ. του γαλλικού ή του βρετανικού, γεγονός που της εξασφαλίζει θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της τάξης του 2,8% του ΑΕΠ. Παράλληλα, η Ιταλία είναι πρωτογενώς πλεονασματική στα δημοσιονομικά της (σε αντίθεση λ.χ. με τη Γαλλία), συνεπώς μπορεί να διαπραγματεύεται χωρίς το άγχος της κάλυψης των άμεσων χρηματοδοτικών της αναγκών.

νωνδας

Επιτελους, καποιος που γνωριζει τα πραγματικα οικονομικα νουμερα, διοτι εδω μεσα διαβαζουμε απιστευτα πραγματα.

Δεξιοβλακας

Μπορει η Ελλαδα να ηταν μπροστα στο τρενο της Ε.Ε. μια μυγα, αλλα η ιταλια ειναι ολοκληρο αυτοκινητο μαρκας fiat. Ολοι ξερουμε τι παθαινει το τρενο οταν συγκρουστει με fiat cinquecento.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Όλοι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ απανταχού της Γης, την ΙΣΤΟΡΙΑ πάντα επικαλούνται γιά τις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ στραβομάρες τους!..__________Καραγκιόζηδες και ΓΕΛΟΙΟΙ!..

Χ

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Pelozi

«Αυτή η συμφωνία υπονομεύει (...) την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στους συμμάχους και στους αντιπάλους μας», υποστήριξε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

tourk34

Εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, η Άγκυρα θα ελέγχει μια λωρίδα σε βάθος τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων στη Συρία, με τους Κούρδους της πολιτοφυλακής YPG να είναι υποχρεωμένοι να αποσυρθούν - Τα φυλάκιά τους θα καταστραφούν και θα παραδώσουν τον οπλισμό τους - «Ασαφής» η συμφωνία, λέει ο Άσαντ - Τι υποστηρίζουν οι Κούρδοι, που ήδη ξεκίνησαν τη διαδικασία αποχώρησης

2
tru222

Η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, διεμήνυσε ο αντιπρόεδος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς - Τραμπ: «Σπουδαία συμφωνία,  η οποία προϋπέθετε σκληρή αγάπη για να επιτευχθεί» - Ερντογάν: «Θα σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές όταν νικήσουμε την τρομοκρατία»

67
brexit

«Είναι αυτονόητο ότι αυτό που πετύχαμε με τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι η σωστή προσέγγιση για την οικονομία μας, πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε εναλλακτική», είπε ο Σάτζιντ Τζαβίντ