Ρώμη: Η Ιταλία δεν είναι η επόμενη Ελλάδα της ευρωζώνης

Ρώμη: Η Ιταλία δεν είναι η επόμενη Ελλάδα της ευρωζώνης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης της χώρας Μικέλε Γκεράτσι, υπεραμύνθηκε του σχεδίου προϋπολογισμού της Ρώμης, που βάλλεται από τις Βρυξέλλες

MicheleGeraci
Μετά τις απειλές του στενού συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι, βουλευτή Κλαούντιο Μπόργκι, ότι η Ευρώπη ρισκάρει «παγκόσμια οικονομική καταστροφή» αν προσπαθήσει να κάνει την Ιταλία Ελλάδα, στο θέμα πήρε θέση και ο ιταλός υφυπουργός Ανάπτυξης. 

Ο Μικέλε Γκεράτσι, μιλώντας στην «Deutsche Welle», υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την σημερινή Ιταλία με την Ελλάδα όταν αντιμετώπισε διεθνή διάσωση. Υπεραμύνθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης, που βάλλεται από τις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη. 

«Η σημερινή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι πολύ διαφορετική… Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού μας προβλέπει αρκετά χρήματα για επενδύσεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αναλυτές μέχρι τώρα έχουν επικεντρωθεί στο λόγο χρέους μας προς το ΑΕΠ, με έντονη έμφαση στα επίπεδα χρέους. Θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην κατώτερη πλευρά της εξίσωσης, στην ανάπτυξη της οικονομίας» σημείωσε ο Γκεράτσι.

«Αυτό, νομίζω, είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να μετατραπεί μια χώρα σε έναν βιώσιμο εταίρο μακροπρόθεσμα. Πιστεύω ότι μόλις διευκρινιστούν τα θέματα αυτά, οι αναλυτές, οι επενδυτές και ολόκληρη η ΕΕ θα κατανοήσουν και θα εκτιμήσουν το εύρος και το στόχο του σχεδίου μας», υποστήριξε ο ιταλός υφυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης