Η Μέρκελ «ξήλωσε» τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να τον αναβαθμίσει 

  Η Μέρκελ «ξήλωσε» τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να τον αναβαθμίσει 

Σάλος στη Γερμανία  -Αυξήθηκε και ο μισθός του - Οργή των Σοσιαλδημοκρατών για την αναβάθμισή του

merkel__4_
Σάλος στη Γερμανία από τη αναβάθμιση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών αφού αρχικά η Άνγκελα Μέρκελ τον υποβάθμισε και στη συνέχεια του έδωσε απλόχερα το αξίωμα του υφυπουργού.

 'Αμεση ήταν η αντίδραση των Σοσιαλδημοκρατών για την προαγωγή του Μάασεν ενώ η κομματική νεολαία απείλησε και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 
  Στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού -το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες,οι βαυαροί εταίροι τους, Χριστιανοκοινωνιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες-συμφωνήθηκε ότι, ο Μάασεν θα πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών και να διοριστεί υφυπουργός Ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών του Χορστ Ζεεχόφερ.

«Αυτός ο διορισμός είναι προαγωγή», όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος αποκαλύπτοντας τις νέες μισθολογικές απολαβές του. 

Ο μισθός του «herr» Mάασεν θα αυξηθεί κατά τρεις χιλιάδες ευρώ, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild. Από έντεκα χιλιάδες ευρώ το μήνα, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα λαμβάνει 14 χιλιάδες ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις των Σοσιαλδημοκρατών   

 Η κομματική νεολαία του SPD «Juso» απειλεί με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αναβάθμιση του Μάασεν θεωρώντας την απόφαση του «Groko» ως «ανοησία». 

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung", ο Μπόρις Πιστόριους,πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών,υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, έκανε λόγο για «ακατανόητη κίνηση» του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο επικεφαλής της Σαξονίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μάρτιν Ντούλιγκ,εξέφρασε την απογοήτευσή του στο Twitter:
Κλείσιμο
 
"Νομίζω ότι είναι μια άδικη κίνηση. Δεν πρόκειται για τον κύριο Μάασεν αλλά για την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου».

Σε δηλώσεις της στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», η Γερμανίδα βουλευτής Φλοριάν Ποστ χαρακτήρισε ως «αστεία» την αναβάθμιση του Μάασεν.

«Είτε είναι κατάλληλος για ένα κορυφαίο αξίωμα είτε όχι. Φεύγει από αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών και αναλαμβάνει το αξίωμα του υφυπουργού. Τι ήπιαν στη  κυβερνητική συνεδρίαση;», υποστηρίζει.
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο Χανς Γκέοργκ Mάασεν είχε επικρίνει δριμύτατα τη Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων.

Ο Μάασεν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος-δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών για το εσωτερικό της χώρας με καθήκον την παρατήρηση και προάσπιση των δημοκρατικών αρχών και θεσμών του κράτους δικαίου,βρισκόταν στο μάτι του του κυκλώνα εδώ και είκοσι ημέρες. Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών είχε ζητήσει επανειλημμένως την παραίτησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης