Η «διπλωματία του μανικιούρ»: Τι επινόησε Γιαπωνέζα πριγκίπισσα για να προωθήσει τη φιλία Ιαπωνίας - Τουρκίας

Η «διπλωματία του μανικιούρ»: Τι επινόησε Γιαπωνέζα πριγκίπισσα για να προωθήσει τη φιλία Ιαπωνίας - Τουρκίας

Η πριγκίπισσα Ακίκο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην γειτονική χώρα - Στη συνάντησή της με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι τηλεοπτικές κάμερες επικεντρώθηκαν στο δεξί της χέρι

nixi-japan
Η κομψή πριγκίπισσα Ακίκο, μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας, βρίσκεται από την Κυριακή στην Τουρκία για να παραβρεθεί σε εκδήλωση του ιδρύματος «Prince Mikasa Foundation», που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο Σακίπ Σαμπαντζί στην Κωνσταντινούπολη.

Την Κυριακή η 36χρονη πριγκίπισσα από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου συναντήθηκε στο Παλάτι Γιλντίζ της Πόλης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δυο τους μίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα.

Την Δευτέρα η πριγκίπισσα Ακίκο επισκέφθηκε στην Άγκυρα το μαυσωλείο του Ατατούρκ, όπου κατέθεσε στεφάνι αλλά και το Πολιτιστικό Κέντρο για την φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ιαπωνίας, που ίδρυσε στην τουρκική πρωτεύουσα ο πατέρας της πριγκίπισσας, πρίγκιπας Τομοχίτο, ο οποίος απεβίωσε το 2012.

Μάλιστα, η πριγκίπισσα Ακίκο φύτεψε ένα δένδρο για να τιμήσει τα 20 χρόνια λειτουργίας του κέντρου που λειτούργησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1998, στο ίδιο σημείο που ο πατέρας της είχε φυτέψει ένα δένδρο το 1993, όταν συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει το πολιτιστικό κέντρο.

Όμως, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν επάνω στην πριγκίπισσα όταν εκείνη το απόγευμα της Δευτέρας συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Ειδικότερα, οι κάμερες επικεντρώθηκαν στο μανικιούρ του δεξιού χεριού της πριγκίπισσας όπου σε δύο από τα νύχια της ήταν σχεδιασμένες η τουρκική και η ιαπωνική σημαία.

Μάλιστα, η Ακίκο είχε σταυρώσει τα χέρια της με τέτοιο τρόπο, ώστε δύο σημαίες να μην διαφύγουν της προσοχής των μέσων ενημέρωσης.

Κλείσιμο
Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε το μανικιούρ της πριγκίπισσας από τη Χώρα των Χρυσανθέμων «ευγενική και φιλική χειρονομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης