Γαλλία: Ο ακτιβιστής Κον Μπεντίτ απέρριψε την πρόταση του Μακρόν να αναλάβει το υπουργείο Οικολογίας

Γαλλία: Ο ακτιβιστής Κον Μπεντίτ απέρριψε την πρόταση του Μακρόν να αναλάβει το υπουργείο Οικολογίας

«Ανασχηματισμός χωρίς τον Κον Μπετίτ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχολιάζοντας την άρνηση του «Κόκκινου Ντάνι» να αναλάβει το τρίτο σημαντικότερο υπουργείο της γαλλικής κυβέρνησης

kon-mpentit
Η εμβληματική φυσιογνωμία του Μάη του ' 68, ο «Κόκκινος Ντάνι», είπε «όχι» στον Εμανουέλ Μακρόν όταν ο Γάλλος πρόεδρος του πρότεινε να καθίσει στην υπουργική καρέκλα του Νικολά Ιλό.

Αν και ο Γαλλογερμανός ακτιβιστής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είχε στηρίξει με θέρμη την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, επέλεξε να μην μπει στην κυβέρνηση.

«Ανασχηματισμός χωρίς τον Κον Μπετίτ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχολιάζοντας την άρνηση του «Κόκκινου Ντάνι» να αναλάβει το τρίτο σημαντικότερο υπουργείο της γαλλικής κυβέρνησης: το υπουργείο Οικολογίας.

Η παραίτηση του υπ' αριθμόν 3 υπουργού της κυβέρνησης Μακρόν, Νικολά Ιλό, την περασμένη εβδομάδα έφερε τα πάνω-κάτω στο Ελιζέ.

Εντός των επόμενων ωρών, ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει ανασχηματισμό -κι όχι μόνο τον διάδοχο του Γάλλου ακτιβιστή οικολόγου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν χρειάζεται επειγόντως «νέο αίμα» για να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του σε μία προσπάθεια να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι πάνω από οκτώ στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι η αποχώρηση του Νικολά Ιλό από το υπουργείο Οικολογίας είναι προς όφελός του, δεν είναι όμως καλή για τη χώρα.

Κλείσιμο
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρώην ευρωβουλευτής και αδιαμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος του Μάη του ’68, θα ήταν μία καλή επιλογή για τον Μακρόν που θέλει να κάνει «λίφτινγκ» στην κυβέρνησή του.

Ο Γερμανογάλλος πολιτικός δηλώνει πάνω απ΄όλα Ευρωπαίος. Ο εμβληματικός ηγέτης του Μάη του ' 68 και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων χθες το βράδυ στο γαλλικό δίκτυο «LCI» ότι «αποφασίσαμε από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο να μην είμαι ο διάδοχος του Νικολά Ιλό».

«Λάβαμε από κοινού την απόφαση αυτή, λάβαμε υπόψη την προσωπικότητά μου, την ικανότητά μου να επηρεάσω τα πράγματα [...] ο Γάλλος πρόεδρος μου είπε: "Ακούστε, η επαφή μας βασίστηκε από την αρχή στην ελευθερία, αν γίνετε υπουργός, χάνετε την προσωπικότητά σας, δεν θα έχετε πλέον αυτή την ελευθερία, το θέλετε αυτό;"».

Και ο Κον Μπετίτ συμφώνησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης