Άνταμ Κατζαβέλος: Ο ομογενής που προκάλεσε σάλο στη Ν. Αφρική και απολύθηκε από τους δικούς του!

Άνταμ Κατζαβέλος: Ο ομογενής που προκάλεσε σάλο στη Ν. Αφρική και απολύθηκε από τους δικούς του!

Ένα βίντεο με ραστιστικές εκφράσεις που έβαλε στο λογαριασμό του στο twitter έγινε αφορμή για έντονες αντιδράσεις – Οι γονείς του αναγκάστηκαν να τον απολύσουν μετά το μποϊκοτάζ που έγινε στην επιχείρησή τους 

adam_katzavelos
Διάσημος αλλά για λάθος λόγους έγινε ο ομογενής στη Νότια Αφρική Άνταμ Κατζαβέλος, που δημοσίευσε βίντεο με ραστιστικές εκφράσεις από τις διακοπές του στην Ελλάδα.

Ο Κατζαβέλος είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς πλην των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, είναι σχολιαστής ειδήσεων σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ωστόσο, η «παγκόσμια αναγνώριση» ήρθε όταν έβαλε στο λογαριασμό του στο twitter ένα βίντεο από τις διακοπές του στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, Κέλι.

Ο Κατζαβέλος δεν κρύβει στο βίντεο τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας. Αιτία; Γύρω του δεν βρίσκεται κανένας μαύρος. «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια περιγραφή του καιρού εδώ: Καταγάλανος ουρανός, υπέροχη ημέρα, καταπληκτική θάλασσα και κανένας κάφρος στον ορίζοντα. Γαμάτος παράδεισος στην γη» ανέφερε. Η λέξη «κάφρος», γνωστή και ως K-word «kaffir», θεωρείται ακραία ρατσιστική και αποδίδεται σε μαύρους, καθώς ως όρος εισήχθη μετά το Απαρτχάιντ.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ στο twitter υπήρξε και hashtag #AdamCatzavelos, που προκάλεσε την οργή των χρηστών.

Απολύθηκε μετά το μπλόκο στην οικογενειακή επιχείρηση

Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που έπληξε και την οικογενειακή επιχείρηση του Άνταμ Κατζαβέλος, το εστιατόριο St Georges Fine Foods.

Προμηθευτές σταμάτησαν τη συνεργασία με την επιχείρηση, που αναγκάστηκε να τον απολύσει και να εκδόσει ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκτός από την απομάκρυνση του Άνταμ από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, έγινε και συμφωνία για τη διαπραγμάτευση του 33% των μετοχών που κατέχει σε αυτή.

Μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας, που έγιναν δέκτες απειλών για τη ζωή τους, ανακοίνωσαν ότι αποδοκιμάζουν το ρατσισμό σε κάθε μορφή. Επισης, υποστηρίζουν ότι ο Άνταμ δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπλοκή στην άλλη οικογενειακή επιχείρηση, το εστιατόριο Smokehouse and Grill.

«Εκ μέρους των επιχειρήσεών μας απολογούμαστε ανεπιφύλακτα για τον πόνο και το κακό που προκάλεσαν οι λέξεις του» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, με την οικογένεια να δηλώνει συντετριμένη.

Απειλές στο twitter

Κλείσιμο
Πάντως, παραμένει άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του Άνταμ Κατζαβέλος στη Νότια Αφρική, ενώ η οικογένειά του υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Ωστόσο, ο σάλος συνεχίζεται, καθώς οι χρήστες του twitter ποστάρουν απειλητικά μηνύματα, ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες και στοιχεία από τις επιχειρήσεις της οικογένειας, καλώντας άλλους χρήστες σε μποϊκοτάζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης