Ο Λευκός Οίκος ανακάλεσε την άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας του πρώην επικεφαλής της CIA

Ο Λευκός Οίκος ανακάλεσε την άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας του πρώην επικεφαλής της CIA

Ο πρώην επικεφαλής Τζον Μπρέναν θεωρείται επικριτής του προέδρου Τραμπ – Υπό εξέταση και η πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και για τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι 

John_Brennan
Την άδεια πρόσβασης σε διαβαθμισμένα έγγραφα που είχε ο διευθυντής της CIA επί διακυβέρνησης Ομπάμα ανακάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος «ασταθή συμπεριφορά». Ο Τζον Μπρέναν έχει υπάρξει σφοδρός επικριτής του Αμερικανού προέδρου.

Η απόφαση έρχεται μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στον Λευκό Οίκο το βιβλίο της πρώην συνεργάτιδος του Ντόναλντ Τραμπ, Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν που υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καταγραφεί να χρησιμοποιεί τη λέξη «νέγρος».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σε δήλωσή της ενώπιον δημοσιογράφων καταφέρθηκε κατά του Μπρέναν, λέγοντας ότι «αξιοποίησε την ιδιότητά του ως πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος με πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και προχώρησε σε αδικαιολόγητες και εξωφρενικές κατηγορίες, με άγριες εκρήξεις στο διαδίκτυο και την τηλεόραση για την παρούσα διακυβέρνηση».

Η Σάντερς κατηγόρησε τον Μπρέναν ότι ψεύδεται και ότι η συμπεριφορά του αντίκειται με το δικαίωμα πρόσβασης στα μεγαλύτερα μυστικά των ΗΠΑ και επανέλαβε μια μεγάλη λίστα από πρόσωπα που ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να ανακαλέσει τις άδειες ασφαλείας, όπως ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι.

Πρόσφατα, ο Μπρέναν καταδίκασε το χαρακτηρισμό του Τραμπ κατά της Μάνιγκολτ Νιούμαν, που τη χαρακτήρισε ως «αυτό το σκυλί». «Είναι εκπληκτικό το πόσο συχνά αποτυγχάνετε να τηρείτε τα ελάχιστα πρότυπα ευπρέπειας, ευγένειας και ακεραιότητας. Είναι σαν να μην μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει να είστε πρόεδρος, ούτε τι χρειάζεται για να είστε καλός, αξιοπρεπής και τίμιος άνθρωπος. Τόσο απογοητευτικό, τόσο επικίνδυνο για το έθνος μας», τόνισε.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου προκάλεσε αντιδράσεις, με τον αναπληρωτή διευθυντή της CIA επί Τζορτζ Μπους Τζον ΜακΛάθλιν να τη χαρακτηρίζει «γελοία». Μιλώντας στο MSNBC, έκανε λόγο για μια απόφαση ενδεικτική της «αυταρχικής στάσης διακυβέρνησης» του Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης