Συζητήσεις ΗΠΑ με την Τουρκία για την πώληση των πυραύλων Patriot

19625685

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δήλωση της Αμερικανίδας υφυπουργού εξωτερικών Τίνα Καϊντάνοφ, αλλά και ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας

Tο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύεται μια πιθανή συμφωνία πώλησης στην Τουρκία, του συστήματος πυραυλικής άμυνας Raytheon Co Patriot ως εναλλακτική λύση στο ρωσικό σύστημα S-400 που η Τουρκία συμφώνησε να αγοράσει, δήλωσε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Η Αμερικανίδα Τίνα Καϊντανόφ, Αναπληρώτρια υφυπουργός Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ στην αεροπορική έκθεση του Farnborough διεξήγαγε συναντήσεις με συμμάχους με την ελπίδα να ενισχύσουν το εμπόριο των ΗΠΑ.

Είπε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνομιλίες με την Τουρκία και "προσπαθεί να δώσει στους Τούρκους μια κατανόηση για το τι μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με τους Patriot". Δεν είπε αν οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν κατά την αεροπορική επίδειξη.

Η Τουρκία έχει προσελκύσει κριτικές από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ σχετικά με την προγραμματισμένη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

"Τελικά ανησυχούμε ότι με την αγορά αυτών των συστημάτων από τους Ρώσους θα είναι σαν να υποστηρίζει κάποια από τις λιγότερο καλές συμπεριφορές που έχουμε δει από αυτούς (τη Ρωσία) σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης αλλά και αλλού", δήλωσε η Kaidanow.

Είπε ότι η Ουάσιγκτον ήθελε να διασφαλίσει ότι τα συστήματα που αποκτήθηκαν από τους συμμάχους των ΗΠΑ "παραμένουν στο δρόμο της στήριξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ημών και των συμμάχων μας, στην περίπτωση της Τουρκίας αυτό είναι οι Patriot".

Τον Απρίλιο, η διοίκηση του Τράμπ εξέδωσε μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής εξαγωγών όπλων με στόχο την επέκταση των πωλήσεων σε συμμάχους, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σωτήρης

Ο Εντογάν θα πάρει και s-400 και Patriot και F-35 γιατί είναι ηγέτης. Ο Τσίπρας θα πάρει μια φάπα ρώσικη, και μια μάντρα αρ... απο τις ΗΠΑ γιατί είναι ικέτης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους