«Η κατάσταση στην Ευρώπη για το προσφυγικό είναι πλέον κρίσιμης σημασίας», λέει ο Nτανιέλ Kον Mπεντίτ

«Η κατάσταση στην Ευρώπη για το προσφυγικό είναι πλέον κρίσιμης σημασίας», λέει ο Nτανιέλ Kον Mπεντίτ

«Υπερασπίζομαι την ιδέα μιας ευρωπαικής υπηρεσίας για τους πρόσφυγες», υποστηρίζει ο πρώην ευρωβουλευτής και αδιαμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος του Μάη του ’68, Nτανιέλ Kον Mπεντίτ στη γαλλική εφημερίδα «Liberation»

daniel_09
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», ο «Κόκκινος Ντάνι», παρότι πολιτικά ήταν «Πράσινος», εξηγεί τη δική του φιλοσοφία για το καυτό θέμα των προσφύγων ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 28 και 29 Ιουνίου.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρώην ευρωβουλευτής και αδιαμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος του Μάη του ’68, θεωρεί πως η κατάσταση στην Ευρώπη για το προσφυγικό είναι πλέον κρίσιμης σημασίας. Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να λειτουργεί αυτή η ευρωπαική υπηρεσία.

«Υπερασπίζομαι την ιδέα μιας ευρωπαικής υπηρεσίας για τους πρόσφυγες που θα διαχειρίζεται έναν προυπολογισμό που θα απορροφάται από τους δήμους ή τις περιοχές υποδοχής.Εάν μία πόλη στη Πολωνία αποφασίσει να δεχτεί πρόσφυγες,τότε αυτή η ευρωπαική υπηρεσία θα μπορεί να την στηρίζει οικονομικά. Για δύο ευρώ που θα δίνει, το ένα ευρώ θα μπαίνει στο ταμείο της πόλης που θα υποδέχεται τους πρόσφυγες», επισημαίνει ο Κον Μπεντίτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης