Αυτή η εφημερίδα έστελνε από το 2016 τα άρθρα της για προέγκριση στον Τραμπ!

Αυτή η εφημερίδα έστελνε από το 2016 τα άρθρα της για προέγκριση στον Τραμπ!

Προχωρούσε στην αποστολή ηλεκτρονικών αντιγράφων προδημοσίευσης από άρθρα και φωτογραφίες, προκειμένου να λάβει ο (τότε) υποψήφιος Αμερικανός πρόεδρος και ο δικηγόρος του

trump-monos-tou
Ο Μάικλ Κόεν κι ο πρόεδρος Τραμπ
 φέρονται να είχαν πρόσβαση σε προδημοσιευμένο υλικό της έκδοσης ταμπλόιτ “The National Enquirer”

Η διοίκηση της ταμπλόιντ εφημερίδας “The National Enquirer” έδωσε στον δικηγόρο του προέδρου Τραμπ Μάικλ Κόεν την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε άρθρα και φωτογραφίες για τον Τραμπ, αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους του, πριν από την δημοσίευσή τους, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post.”

Σύμφωνα με την Post, που επικαλείται με την σειρά της, τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση για την υπόθεση, ο Enquirer προχωρούσε στην αποστολή ηλεκτρονικών αντιγράφων προδημοσίευσης από άρθρα και φωτογραφίες, προκειμένου να λάβει γνώση ο Κόεν.

Οι αποστολές του υλικού αυτού γίνονταν τόσο κατά τον προεκλογικό αγώνα του 2016, όσο και μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αυτή η πρακτική ήταν μία διάσταση της στενής σχέσης μεταξύ του Τραμπ και του Ντέιβιντ Πέκερ, που είναι ο πρόεδρος της μητρικής εταιρίας του Enquirer American Media Inc (ΑΜΙ).

Οι πηγές μίλησαν στην Post ανώνυμα από το φόβο νομικών ή επαγγελματικών συνεπειών καθώς δημοσιοποίησαν πληροφορίες για το πλαίσιο αυτό της σχέσης μεταξύ του Τραμπ και της ΑΜΙ.

“Από τότε που έγινε πρόεδρος ο Τραμπ, αλλά και πιο πριν, ο Πέκερ ήθελε ανοιχτά να μετατρέψει το έντυπό του και το πρωτοσέλιδό του σ’ ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον Τραμπ,” δήλωσε χαρακτηριστικά μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, “εάν υπήρχε μία είδηση ειδικά για τον Τραμπ, γίνονταν αποστολή της στον Μάικλ κι αν δεν υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις από τον ίδιο, η είδηση μπορούσε να δημοσιευτεί,” είπε χαρακτηριστικά η πηγή.

Μία πηγή της εφημερίδας είπε επίσης, ότι ο Τραμπ πρότεινε ειδήσεις για δημοσίευση στο έντυπο του Enquirer “τακτικά.” Οι προτάσεις αυτές, γίνονταν άμεσα στον Πέκερ ή μέσω του Κόεν ή μέσω της πρώην Διευθύντριας Επικοινωνιών της Χοπ Χικς.

Η Χικς από την πλευρά της, δεν σχολίασε το δημοσίευμα της Post.

Επιπρόσθετα με τα άρθρα που ήταν σχετικά με τον ίδιο, ο Τραμπ είχε ένα ειδικό ενδιαφέρον για άρθρα με σημείο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος την υγεία της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δύο πηγές της Post.

Μία πηγή υποστήριξε ότι ο Τραμπ είχε επίσης την δυνατότητα να διαβάσει τα άρθρα πριν αυτά δημοσιευτούν.

Από την πλευρά του, ο Ντίλαν Χάουαρντ που είναι υπεύθυνος δημοσιογραφικής ύλης της ΑΜΙ, αρνήθηκε ότι τόσο ο Κόεν, όσο κι ο Τραμπ λάμβαναν σχετικό υλικό προδημοσιεύσεων ή κάποια ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις στις οποίες θα προχωρούσε το έντυπο του Enquirer ή ότι είχαν κάποια επιρροή στα θέματα που κάλυπτε το συγκεκριμένο έντυπο.

Ο ίδιος, υποστήριξε επίσης, ότι στην περίπτωση που γινόταν διανομή του προς δημοσίευση υλικού “αυτό δεν συνέβαινε με εντολή δική μου ή του Ντέιβιντ. Για να είμαι ειλικρινής ανησυχώ για το αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ως καθάρματα κι ως αποστάτες,” τόνισε ο Χάουαρντ.

Τόσο ο Πέκερ, όσο κι ο Κόεν δεν σχολίασαν το δημοσίευμα της Post.

Η εφημερίδα “The Wall Street Journal” ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει στην έκδοση και αποστολή κλήσης για την AMI στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Κόεν.

Όταν οι πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν επιδρομές στους προσωπικούς χώρους του Κόεν (αρχές Απριλίου) , έψαχναν μεταξύ άλλων για τον εντοπισμό στοιχείων σχετικών με τις επαφές που είχε ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ με την ΑΜΙ, τον Πέκερ, τον Χάουαρντ κι αναφορικά με δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σχέσεις με τον Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων που έχουν λάβει γνώση της πορείας της έρευνας στην Post.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης