Βενεζουέλα: Θύμα της οικονομικής κρίσης ένας ελέφαντας που πέθανε λόγω υποσιτισμού

ruperta

Ο ελέφαντας ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Καράκας – Πέθανε λόγω έλλειψης φαγητού

Θύμα της οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα έπεσε ένας ελέφαντας, που πέθανε στο ζωολογικό πάρκο του Καράκας.

Πρόκειται για την Ruperta, έναν ελέφαντα γένους θηλυκού, που αναδείχθηκε σε σύμβολο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, καθώς θεωρείται ότι πέθανε επειδή δεν τρεφόταν σωστά.

Η Ruperta πέθανε σε ηλικία 48 ετών, αφού κατέρρευσε στο ζωολογικό κήπο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των ακτιβιστών.

Ο ηθοποιός Raul Julia Levy ανέφερε ότι η ελεφαντίνα έσπασε το κρανίο της και χρειαζόταν ένα επίπεδο φροντίδας που οι αρχές της Βενεζουέλας δεν μπορούσαν να της προσφέρουν, σημειώνοντας ότι η αδυναμία της οφείλεται στην έλλειψη φαγητού.

Ο θάνατος του ζώου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitter. Μάλιστα, ο σκιτσογράφος Edoilustrado σχολίασε στο twitter ότι ο θάνατος της Ρουπέρτα «συμβολίζει επίσης τον θάνατο αυτής της χώρας».


Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, ο θάνατος της ελεφαντίνας οφείλεται στο ότι «ήταν η ώρα της». Σύμφωνα με τον υπουργό Ραμόν Βελασκέζ, τέτοια ζώα συνήθως ζουν 17 χρόνια, ενώ η Ruperta έζησε 48 χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζώο είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς πέρυσι είχε αναδειχθεί, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων ότι ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος δεν δεχόταν να δεχθεί τρόφιμα ή χρηματικές δωρεές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βενεζουέλας, οι ελέφαντες μπορούν να ζήσουν για 65 ή 70 χρόνια, όμως η Ruperta θα μπορούσε αν θεωρηθεί ότι γερνάει πρόωρα.

Την ίδια ώρα 50 ζώα έχουν πεθάνει στο ζωολογικό κήπο κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θα μπορούσαν να τον φέρουν...

freight πτήση για Ελλάδα. Έχουμε μπόλικο σανό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης