Τουρκία: «Λουκέτο» στις σχολές γαλλικής φιλολογίας βάζει ο Ερντογάν

erdogan

Αιτία κείμενο 300 Γάλλων εκπροσώπων της πνευματικής ζωής της χώρας που ζητούσαν είτε να αφαιρεθούν, είτε να σταματήσουν να διαβάζονται συγκεκριμένοι στίχοι από το Κοράνιο

Με λουκέτο σε όλες τις σχολές γαλλικής φιλολογίας στην Τουρκία αντιδρά ο Ερντογάν στο κείμενο- μανιφέστο 300 εκπροσώπων των γαλλικών γραμμάτων και τεχνών με το οποίο ζητούσαν είτε να αφαιρεθούν, είτε να σταματήσουν να διαβάζονται συγκεκριμένοι στοίχοι του Κορανίου. Αιτία, όπως υποστήριζαν, είναι ότι είτε οι στίχοι αυτοί θεωρούνται προσβλητικοί για τους Εβρίους ή ελλοχεύουν σ' αυτούς προτροπές σε βία εναντίον μη μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με την προαναγγελία για το λουκέτο στις γαλλικές φιλολογίες της Τουρκίας, οι νυν φοιτητές θα αποφοιτήσουν, αλλά δεν θα γίνουν νέες εγγραφές. Ήδη, το κείμενο των 300 προσωπικοτήτων της Γαλλίας έχει καταδικαστεί από την Άγκυρα που αποδίδει τώρα την απόφαση για το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών της γαλλικής φιλολογίας στην αρχή της αμοιβαιότητας, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει αντίστοιχα στη Γαλλία σχολή τουρκικής φιλολογίας.

Το κείμενο των Γάλλων έχει δημοσιευθεί από τις 21 Απριλίου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο προεκλογικό σκηνικό της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

@φμ

Και ποιος σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις κριτική σκεψη;

yannis

Αν κλείσει το Γαλλικό σχολείο θα πρέπει να κλείσει και το αγγλικό αφού δεν θα πάρει τα f 35 το γερμανικό αφού δεν θα πάρει τα υποβρύχια που τόσο θέλει. Να μού πεις πότε ο μογγολος άνοιγε σχολεία πότε δεν είχε καλή σχέση με αυτά

Nikos

Σε καλό δρόμο είναι. Αφού δεν κατάφεραν να τον φάνε με πραξικόπημα, στο τέλος θα τον φάνε σαν τον Καντάφι.

S

Τουρκική φιλολογία! Για πολυ γέλιο. Εκτός από το ιμαμμπαιλντι τι άλλο έχουν πρόσφερει οι Τούρκοι στο. Πολιτισμό και στην πρόοδο..

Νίκος Χ.Ν

Οποιαδήποτε θρησκεία αναφέρεται σε ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω ως άπιστους, πρέπει να αντιμετωπιστεί εξίσου δυναμικά. Είτε λέγεται Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, Ινδουϊσμός, Ισλάμ ή όπως θέλει ο οποιοσδήποτε να ονομάζει τα πιστεύω του το να μιλάς για άπιστους είναι πλέον απαράδεκτο. Στις περιπτώσεις όμως των θρησκειών όπου ο άπιστος τιμωρείται, η αντίδραση οφείλει να είναι όχι μόνο η μη διδασκαλία της αισχρής αυτής διατύπωσης αλλά και η αντιμετώπιση της πλύσης εγκεφάλου που επιβάλλουν στους "πιστούς". Και αν ο Τουρκαλάς καταργεί τις σχολές ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

@νικος

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με αποκαλεί "άπιστο" ένας μουσουλμάνος. Αντίθετα το θεωρώ τιμή μου. Και τι σημαίνει "να αντιμετωπιστεί δυναμικά"; Θα φτάσεις εσύ στο άλλο άκρο να επιβάλεις λογοκρισία για ένα χαρακτηρισμό που δεν σαν το "άπιστος"? Τώρα αν υπάρχει βία εναντίον των "απίστων" το πράγμα αλλάζει. Πλύση εγκεφάλου.... πες μας εσύ πολυξέρη σε ποιό σημείο τελειώνει η απλή κατηχηση και η διδασκαλία και που ξεκινά η πλύση εγκεφάλου και πως θα σταματήσεις κάποιον ο οποίος θέλει να μάθει και να πιστεύει επειδή εσύ θεωρείς ότι του πλενουν τον εγκέφαλο. Όλα αυτά ανεξαρτήτως θρησκείας. Εξ άλλου τη μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου την κάνουν οι άθεοι στις μέρες μας.

ΓΜ

Μα η κατήχηση δεν προϋποθέτει εγκέφαλο. Ετυμολογικά, η λέξη προέρχεται απ'το "κατ' ήχον", απορρόφηση πληροφοριών χωρίς την εφαρμογή κριτικής σκέψης, επανάληψη κατ' ήχον, σαν τον παπαγάλο. Συνεπώς κατήχηση = πλύση εγκεφάλου = πνευματική κακοποίηση.

Όλο εξυπνάδες...

Αν δεν ακούσεις, πως θα μάθεις. Και με τη δική σου λογική και το μάθημα της γεωγραφίας (π.χ.) είναι πλύση εγκεφάλου όπως και ότι άλλο κάποιος μαθαίνει από κάποιον άλλο που του μιλάει - κατ ήχον. Έχουμε πήξει στις σοφιστείες εδώ μέσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους