Ο Ερντογάν «την πέφτει» στις ΗΠΑ για την αποχώρηση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ερντογάν «την πέφτει» στις ΗΠΑ για την αποχώρηση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, μιλώντας για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν,  επεσήμανε ότι παρόλο που οι ΗΠΑ θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση, πολλές χώρες θα πληγούν και θα έχουν μεγάλες απώλειες

Turkey
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι εκείνες που θα χάσουν από την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, σύμφωνα δηλώσεις του στο CNN.

Σε συνέντευξη, που σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα δόθηκε στην Μπέκι Άντερσον του CNN , ο Ερντογάν είπε: "Τώρα, ξαφνικά, μπήκαμε σε αντίστροφη κατεύθυνση όσο αφορά στην ανάπτυξη όχι μόνο αυτής της περιοχής, και έτσι ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία θα επηρεαστεί, όπως επίσης η Τουρκία».

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι παρόλο που οι ΗΠΑ θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση, πολλές χώρες θα πληγούν και θα έχουν μεγάλες απώλειες. Ο Ερντογάν είπε: «Γιατί να ανοίξουμε το δρόμο σε νέες κρίσεις;».

Ο Ερντογάν, σχετικά με το θέμα των κινδύνων για τη δημιουργία αυτής της κατάστασης είπε ότι: «Ο χαμένος θα είναι η Αμερική επειδή δεν μένει σε μια συμφωνία που έκανε». Ο Ερντογάν τόνισε ότι, αν έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις: «Τις διεθνείς συμφωνίες, όταν θέλετε να τις σταματάτε, και όταν θέλετε να τις προχωράτε, αυτό το πράγμα δεν γίνεται».

Η όλη συνέντευξη θα παιχτεί στις 18.00 σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης