Ινδία: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για το βιασμό 16χρονης που την έκαψαν ζωντανή

Ινδία: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για το βιασμό 16χρονης που την έκαψαν ζωντανή

Η αστυνομία συνέλαβε τον κύριο ύποπτο για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας – Το θύμα και ο φερόμενος δράστης μάλλον γνωρίζονταν 

india_protests_rape
Τον κύριο ύποπτο για την υπόθεση ομαδικού βιασμού στο κρατίδιο Τζάρχαντ και δολοφονίας μιας έφηβης, που βρήκε τέλος με τραγικό τρόπο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η αστυνομία της Ινδίας, με τα θύματα βιασμών στη χώρα να αυξάνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ντανού Μπουιγιάν και οι συνεργοί του κατηγορούνται ότι βίασαν μια 16χρονη την Παρασκευή, όσο οι γονείς της έλειπαν σε ένα γάμο και στη συνέχεια την έκαψαν ζωντανή.

Οι δράστες έκαψαν ζωντανή την κοπέλα όταν οι γονείς της προσέφυγαν στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό της. Η ποινή που επέβαλαν οι δημογέροντες στους δράστες ήταν μάλλον «χάδι» αφού τους καταδίκασαν σε 100 κοιλιακούς (!) και πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ).

Όμως, παρ' όλα αυτά, οι δράστες εξοργίστηκαν από την ποινή, ξυλοκόπησαν τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην απαγωγή της κοπέλας και την έκαψαν ζωντανή.

Συνελήφθησαν 15 από τους 18 υπόπτους

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 15 από τους 18 συνολικά υπόπτους που θέλει να ανακρίνει σχετικά με την υπόθεση και ότι ο Μπουιγιάν συνελήφθη στο σπίτι ενός συγγενούς του όπου κρυβόταν.

Κλείσιμο
Το θύμα και ο φερόμενος δράστης φαίνεται ότι γνωρίζονταν, όπως δήλωσε στο AFP ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαμπού Τακούρ.

Στην Ινδία, τα τοπικά συμβούλια πολλές φορές αναλαμβάνουν το ρόλο δικαστή, καθώς το δικαστικό σύστημα είναι αργό και πανάκριβο για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.

Περίπου 40.000 βιασμοί το 2016


Παρότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης