Οι «Πενήντα αποχρώσεις του... Νέουσταντ» με «πινελιές» από την Τέχνη του ιαπωνικού sex bondage

Οι «Πενήντα αποχρώσεις του... Νέουσταντ» με «πινελιές» από την Τέχνη του ιαπωνικού sex bondage

Μία ιστορία που ξεκίνησε ως υπόθεση... ομηρίας και κατέληξε στο πλέον απρόβλεπτο σενάριο - Η σκωπτική προσέγγιση του ερωτικού σαδομαζοχισμού

shibarimain
Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» βρήκαν ισχυρό ανταγωνιστή και δη όχι στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, αλλά στην πραγματική ζωή! Ένα ζευγάρι που πειραματιζόταν σε προχωρημέενς ερωτικές τεχνικές, οι περίεργοι γείτονες, η αστυνομία και φαντασία που ξεπερνά κάθε δεδομένη έννοια ερωτικής επαφής, αποτελούν τα συστατικά που συνθέτουν τον καμβά του σκηνικού που προκλήθηκε στην πόλη Νέουσταντ της Γερμανίας.

Η ατάκα ενός αστυνομικού περί των... «Πενήντα αποχρώσεων του Νέουσταντ» έδωσαν τον εύστοχο τίτλο της ιστορίας, αλλά όσα προηγήθηκαν, όσα εκτυλίχθηκαν και όσα αντίκρισαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο μικρό διαμέρισμα, ήταν κάτι παραπάνω από «πικάντικα».

Το κουβάρι της απίστευτης αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η αστυνομία δέχθηκε κλήση από κατοίκους περιοχής της πόλης Νέουσταντ, οι οποίοι ανέφεραν κραυγές πόνου από ανθρώπους σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ενώ διέκριναν από τα παράθυρα ένα ζευγάρι δεμένο χειροπόδαρα με σχοινιά. Η υπόθεση έμοιαζε με απαγωγή, ομηρία και βασανισμό.



Ήταν όμως έτσι; Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και σε ελάχιστα λεπτά είχαν καταφτάσει στο σημείο ισχυρές δυνάμεις. Η επιχείρηση ξεκίνησε δίχως χρονοτριβή. η εισβολή στο σπίτι έγινε με τους... παραδοσιακούς τρόπους, όσα αντίκρισαν όμως, πίσω από τη σπασμένη πόρτα εισόδου, κάθε άλλο παρά... παραδοσιακά ήταν. Ένα ζευγάρι ήταν δεμένο με τρόπους που δύσκολα μπορεί να φανταστεί ο νους του μέσου ανθρώπου, ακόμη και των... παραδοσιακών βίτσιων που μπορεί να έχει ένας δυτικός.

Σημειώνουμε το «δυτικός», διότι, όπως εξήγησε αργότερα το ζευγάρι στους αστυνομικούς, όλο αυτό το... σουρεαλιστικό σκηνικό που αντίκρισαν, ήταν ο ερωτικός πειραματισμός τους στην Τέχνη του γιαπωνέζικου Shibari (Art of Japanese Shibari), μίας ανατολίτικης σκωπτικής προσέγγισης στον σαδομαζοχισμό!

Στο διαμέρισμα ήταν ο... δάσκαλος του γιαπωνέζικου Shibari και το ζευγάρι. Όταν ξεκαθάρισαν όλα και το «δεμένο» ζευγάρι δήλωσε ότι είχε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση με τη θέλησή του, ξεκίνησε μία... άκρως ουσιαστική συζήτηση. Αν όλα όσα συνέβησαν στο διαμέρισμα της γερμανικής πόλης, συνιστούσαν κάποιου είδους έγκλημα. Τελικά, η αστυνομία αποχώρησε δίχως να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί αρκέστηκαν σε συστάσεις για τους... γείτονες και αποχώρησαν... σοφότεροι, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ερωτικά τους.

Κλείσιμο


Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε το Shibari

Τι είναι όμως το γιαπωνέζικο Shibari; «Shibari» σημαίνει στα γιαπωνέζικα «να δένεις». Ξεκίνησε το 1500 ως μία τεχνική αιχμαλωσίας και βασανισμού για εγκληματίες και παράνομους και εξελίχθηκε στο «ερωτικό δέσιμο» σαδομαζοχιστικού χαρακτήρα. Μάλιστα, το 1500 ήταν μία από τις 18 δεξιότητες που όφειλε να γνωρίζει ο Ιάπωνας πολεμιστής, ώστε να είναι αντάξιος των καθηκόντων του.

Σήμερα, το Shibari είναι ανατολίτικη σαδομαζοχιστική ερωτική τέχνη και μάλιστα διδάσκεται από άτομα που έχουν εντρυφήσει βαθιά στην όλη διαδικασία. Το δέσιμο είναι σφικτό στα γεννητικά όργανα και σε άλλες ερωτογενείς ζώνες του σώματος, με σχοινιά από το ταβάνι, ή σε άλλες στάσεις στο πάτωμα ή σε καρέκλες και άλλα έπιπλα. Ο πόνος είναι μεγάλος και τα σημάδια που αφήνει έντονα.

Άβυσσος η ψυχή του εραστή. Ποιος περίμενε, ωστόσο, ότι σε ένα διαμέρισμα στο Νέουσταντ της Γερμανίας, κάποιοι θα έδιναν «τροφή» για νέο σενάριο άλλων... Πενήντα αποχρώσεων του Γκρι, με επιδράσεις από την πάντα ιδιαίτερη Άπω Ανατολή; Πάντως, οι Γερμανοί αστυνομικοί που ήταν έτοιμοι να δράσουν σε υπόθεση ομηρίας, έμειναν με το στόμα -και όχι μόνο- ανοιχτό με όσα αντίκρισαν...







Shibari, descobriu el bondage japonès

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης