Για αυξανόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ

Για αυξανόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας 

jens-Stoltenberg
Την ώρα που ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία κι ότι ο Τραμπ διαθέτει διάφορες επιλογές - όχι μόνο στρατιωτικές- ο γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιεί για αυξανόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Η Ρωσία εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Ο Στόλτενμπεργκ ζήτησε επίσης από το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να δείχνει στην κυβέρνηση της Μόσχας ότι υπάρχουν συνέπειες για τις ρωσικές ενέργειες όπως στην Κριμαία, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων.

«Όσο η Ρωσία δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και οι κυρώσεις εναντίον της χώρας θα είναι σε ισχύ».

Την ίδια ώρα, η Συμμαχία υπενθυμίζει στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επιθυμεί διάλογο με τη Ρωσία: «Δεν θέλουμε Ψυχρό Πόλεμο», επισήμανε ο γ.γ του ΝΑΤΟ στη γερμανική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης