Βρετανία: Λουλούδια και μηνύματα αγάπης στο σημείο που σκοτώθηκε διαρρήκτης από 78χρονο

Βρετανία: Λουλούδια και μηνύματα αγάπης στο σημείο που σκοτώθηκε διαρρήκτης από 78χρονο

Συγκλονίζουν τα μηνύματα του πατέρα και των παιδιών του 37χρονου ληστή - Απομακρύνθηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων - Χωρισμένη στα δύο η κοινωνία - Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε

londonmain09
Ένας 37χρονος διαρρήκτης και δύο συνεργοί του εισβάλουν σε σπίτι ηλικιωμένων στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Ο 78χρονος ιδιοκτήτης επιτίθεται και τραυματίζει τον 37χρονο ληστή, προκειμένου να προφυλάξει την περιουσία του και την ανάπηρη σύζυγό του. Ο συνταξιούχος συλλαμβάνεται, αλλά αφήνεται ελεύθερος, με το χαρακτηρισμό του «ήρωα» να τον συνοδεύει. Λίγα 24ωρα μετά, ένα εκ διαμέτρου αντίθετο σκηνικό έχει αρχίσει να διαγράφεται στον δρόμο έξω από το σπίτι που συνέβησαν όλα. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων έχει αποχωρήσει από το σπίτι. Παράλληλα, ένας φράχτης έχει γεμίσει με ανθοδέσμες και αφιερώματα αγάπης προς τον 37χρονο διαρρήκτη, ο οποίος μετατρέπεται από δράστης σε «ήρωα».

Το σκηνικό αλλάζει και ο 78χρονος ιδιοκτήτης που υπερασπίστηκε τη σύζυγό του και την περιουσία του, μπαίνει στο στόχαστρο, την ίδια στιγμή, που ο 37χρονος εμφανίζεται ως πρότυπο πατέρα και αγαπητός σε φίλους και γνωστούς. Ταυτόχρονα, στην περιοχή του νοτιοανατολικού Λονδίνου ξεκινά μία νέα διαμάχη. Η γειτονιά χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα είναι εκείνοι που θεωρούν απαράδεκτη την ενέργεια του 78χρονου ιδιοκτήτη να σκοτώσει τον 37χρονο διαρρήκτη. Στο άλλο είναι εκείνοι που θεωρούν απαράδεκτα τα αφιερώματα σε έναν εγκληματία και άδικο να μην επιστρέψει το ζευγάρι στο σπίτι του, λόγω της κριτικής που δέχονται.

Ο 78χρονος και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας από την αστυνομία. Τη Δευτέρα μετακινήθηκαν και τα ρούχα τους. Την ίδια στιγμή, ο φράχτης στο δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου έχει γεμίσει με αφιερώματα αγάπης. Τα μηνύματα των παιδιών του 37χρονου ληστή, θέτουν άλλες βάσεις στην ιστορία.


Ο 37χρονος Vincent Henry



Είναι πιθανό ο Henry Vincent, ή Henry Boy όπως τον αποκαλούν οι δικοί του, να ήταν επαγγελματίας διαρρήκτης και παράλληλα ένας πολύ καλός πατέρας; Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές, όπως και τα μηνύματα αγάπης των παιδιών και των γνωστών του.

«Θα μας λείψεις», γράφουν στα μπλε μπαλόνια. «Μπαμπά, δεν έχει σημασία τι λένε οι ξένοι για σένα. Εμείς γνωρίζαμε ποιος ήσουν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο που με διαπερνά», αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα του ένα από τα παιδιά του 37χρονου. «Ήσουν πολύ καλός για να περπατάς σε αυτή τη γη», γράφει στο αφιέρωμά του ο πατέρας του Henry Boy.

Μία τραγωδία, με πολλές δραματικές ιστορίες να εξελίσσονται, ακολουθώντας η κάθε μία τη δική της διαδρομή. Ωστόσο, ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα είναι αυτό που προκαλεί τη μεγάλη διχογνωμία στην κοινή γνώμη. Αντέδρασε σωστά ο 78χρονος ιδιοκτήτης; Από τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, όσο φαντάζει, είτε το δει κάποιος από τη μία πλευρά, είτε από την άλλη...

Κλείσιμο
Ακολουθούν φωτογραφίες από το φράχτη που βρίσκονται τα αφιερώματα και οι ανθοδέσμες για τον 37χρονο διαρρήκτη:



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης