Πρίγκιπας Σαλμάν: Σε 10-15 χρόνια θα έχουμε πόλεμο με το Ιράν

Πρίγκιπας Σαλμάν: Σε 10-15 χρόνια θα έχουμε πόλεμο με το Ιράν

Αποκάλεσε επίσης τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν ως τον «νέο Χίτλερ»

σφγνδφγ
Η Σαουδική Αραβία απείλησε τη Δευτέρα το Ιράν ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, αφού επέρριψε στην Τεχεράνη την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της επικράτειάς της, καθώς η ένταση ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους στη Μέση Ανατολή δεν σταματά να ανεβαίνει.

Ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Bin Salman, προειδοποίησε ότι το Ριάντ μπορεί να πάει σε πόλεμο με το περιφερειακό του εχθρό, το Ιράν τα επόμενα 10-15 χρόνια, εάν η διεθνής κοινότητα δεν εφαρμόσει περισσότερες πιέσεις για κυρώσεις προς την Τεχεράνη.

Ο Μοχάμεντ μπιν-Σαλμάν βρίσκεται σε μια ιστορική επίσκεψη -η πρώτη εδώ και σχεδόν 75 χρόνια- στον κοντινότερο σύμμαχο της Σαουδικής Αραβίας, τις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο The Wall Street Journal, αυτή την εβδομάδα, ζήτησε περιορισμούς που θα "δημιούργησουν μεγαλύτερη πίεση" στην Τεχεράνη.

"Αν δεν πετύχουμε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε [επιβάλλοντας κυρώσεις στο Ιράν], πιθανότατα θα έχουμε πόλεμο με το Ιράν σε 10-15 χρόνια" , είπε ο Μοχάμεντ Σαλμάν, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε αληθινή δύναμη πίσω από τον γηράσκοντα πατέρα του, τον βασιλιά Σάλμαν.

Η Τεχεράνη και το Ριάντ έχουν συγκρουστεί σε διάφορα θέματα τα τελευταία χρόνια. Η συριακή κρίση - ειδικά το μέλλον της κυβέρνησης της Συρίας υπό τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ- παραμένει ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Τραμπ, έθεσε μόνο λάδι στη φωτιά, στις ήδη τεταμένες σχέσεις. Το Ιράν βλέπει όλη την περιοδεία ως μια κυνική άσκηση για αυτοπροβολή μπροστά από την υποτιθέμενη ανάληψη του θρόνου από τον μπιν-Σαλμάν.

Κλείσιμο
Πριν από το παράκτιο ταξίδι στις ΗΠΑ, ο 32χρονος Σαουδάραβας πρίγκιπας δήλωσε ότι η χώρα του θα εισέλθει στον αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών εάν το Ιράν αποκτήσει όπλο μαζικής καταστροφής. Αποκάλεσε επίσης τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν ως τον "νέο Χίτλερ".

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών περιέγραψε τον Σαλμάν ως "παραληρηματικό" και "αφελή", μετά από τους ισχυρισμούς του ότι το Ιράν φιλοξενεί ηγέτες της Αλ Κάιντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης