Γαλλία: Έρευνα για την τρελή έκπτωση στις συσκευασίες Nutella από super market

Γαλλία: Έρευνα για την τρελή έκπτωση στις συσκευασίες Nutella από super market

Στόχος να δουν αν υπήρξε παραβίαση των εμπορικών νόμων – Η έκπτωση 70% στο δημοφιλές προϊόν πυροδότησε υστερία στους καταναλωτές

Γαλλία: Έρευνα για την τρελή έκπτωση στις συσκευασίες Nutella από super market
Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών μπαίνει η πρωτοφανής έκπτωση 70% στο προϊόν Nutella, που προκάλεσε έναν ιδιότυπο πόλεμο ανάμεσα σε καταναλωτές αλυσίδας σούπερ μάρκετ. 

Οι γαλλικές αρχές θα εξετάσουν εάν η προσφορά παραβιάζει τους αυστηρούς εμπορικούς νόμους που ισχύουν στη χώρα. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, που προκάλεσε κλωτσιές και μπουνιές ανάμεσα στους καταναλωτές, που είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα βαζάκι στην τιμή των 1,41 ευρώ, έναντι των 4,50 ευρώ που στοίχιζε. 

Οι αρμόδιοι θα δουν εάν η προσφορά εμπίπτει στο πλαίσιο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου, που επιτρέπει μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα ή ήταν μεμονωμένη προσφορά σε ένα προϊόν, μια πράξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράνομη και να ενταχθεί στο πλαίσιο του άδικου ανταγωνισμού. 
Κλείσιμο

Στη Γαλλία, τα καταστήματα δεν επιτρέπεται να πουλούν προϊόντα διατροφής με ζημία και τυχόν προσφορές επιτρέπονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης