Γαλλία: Έρευνα για την τρελή έκπτωση στις συσκευασίες Nutella από super market
Στόχος να δουν αν υπήρξε παραβίαση των εμπορικών νόμων – Η έκπτωση 70% στο δημοφιλές προϊόν πυροδότησε υστερία στους καταναλωτές
Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών μπαίνει η πρωτοφανής έκπτωση 70% στο προϊόν Nutella, που προκάλεσε έναν ιδιότυπο πόλεμο ανάμεσα σε καταναλωτές αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Οι γαλλικές αρχές θα εξετάσουν εάν η προσφορά παραβιάζει τους αυστηρούς εμπορικούς νόμους που ισχύουν στη χώρα. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, που προκάλεσε κλωτσιές και μπουνιές ανάμεσα στους καταναλωτές, που είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα βαζάκι στην τιμή των 1,41 ευρώ, έναντι των 4,50 ευρώ που στοίχιζε.
Οι αρμόδιοι θα δουν εάν η προσφορά εμπίπτει στο πλαίσιο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου, που επιτρέπει μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα ή ήταν μεμονωμένη προσφορά σε ένα προϊόν, μια πράξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράνομη και να ενταχθεί στο πλαίσιο του άδικου ανταγωνισμού.
Στη Γαλλία, τα καταστήματα δεν επιτρέπεται να πουλούν προϊόντα διατροφής με ζημία και τυχόν προσφορές επιτρέπονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη