Σάλος με δηλώσεις του Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός

Ο Ρώσος πρόεδρος σύγκρινε τη σορό του Λένιν με τα λείψανα αγίων στο Άγιο Όρος

Αίσθηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Άγιο Όρος και αλλού.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του για ντοκιμαντέρ, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε στην ρωσική τηλεόραση τα εξής: «
Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Καταρχάς, η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δικαιοσύνη: όλες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται σε αυτή. Και ο «Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού» (ένα κείμενο με 12 κανόνες που ήταν διαδεδομένο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης); Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε». 

Ο Πούτιν πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας το δέος που εμπνέει το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στους κομμουνιστές με εκείνο που νιώθουν οι χριστιανοί αντικρίζοντας τα λείψανα αγίων.  «Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πώς διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης γενικότερα; Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Άγιο Όρος και ρίξει μια ματιά, θα δει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ, στη χώρα μας».

Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, η σορός του ταριχεύτηκε και ξεκίνησε να εκτίθεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μαυσωλείο, στην Κόκκινη Πλατεία. Η προσωπολατρεία του Λένιν και άλλων ηγετών ήταν κομμάτι της σοβιετικής ιδεολογίας και η συζήτηση για τον ενδεχόμενο κανονικού ενταφιασμού του ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας μέρες της Περεστρόικα, τη δεκαετία του '80.

Οι δηλώσεις του Πούτιν, αν και προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε πολλούς πιστούς Χριστιανούς, έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα του. «Νομίζω ότι αυτή η τοποθέτηση του προέδρου καταφέρνουν να εξομαλύνουν με πολύ αποτελεσματικό και λογικό τρόπο τη διαμάχη γύρω από το θέμα του μαυσωλείου. Οι κομμουνιστές και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία κατανοούν ότι ο κομμουνισμός είναι κοντά στον Χριστιανισμό, όσο μακριά βρίσκονται από αυτόν ο καπιταλισμός και το σημερινό οικονομικό συστημα στη χώρα μας», τόνισε αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας.

Δείτε βίντεο:
Σάλος με δηλώσεις Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός


ΣΧΟΛΙΑ (184)

ΜΥSTIKOS PRACTOR VLADIMHROS

ALLAXE O MANOLIOS KAI EBALE TA ROYXA TOY ALLIWS...

stp

Κοίτα που έτρεξαν άλλοι να τον υπερασπιστούν και άλλοι να τον καταδικάσουν, έτσι χωρίς λόγο , παρά μόνο γιατί τάραξε τα νερά, χαλάει την σούπα που λέμε. Δεν είπε κάτι που δεν ισχύει , και δεν το ξέρουν όλοι , απλά δεν το παραδέχονται γιατί δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Οι κουμουνιστές έχουν για Θεό τον Λένιν, τον Κάστρο, τον Κίμ, οι Χριστιανοί τον Χριστό, άλλοι τον Βούδα, τον Μωάμεθ, το χρήμα , άλλοι τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ. Τι είναι λάθος , αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι κακό. Το κακό και λάθος είναι όταν μέσα από όλα αυτά , βγαίνουν μερικοί ταλιμπάν , που υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες , και κάνουν ζημιά και στο σύνολο αλλά και στους εαυτούς τους. Δεν έγιναν εγκλήματα με τους Σταυροφόρους , με τους Μουσουλμάνους, με τους Κουμουνιστές που επικαλούμενοι το καλό των πολιτών έκαναν και κάνουν ακόμη εγκλήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα , και σήμερα ισχύει.

Νίκος Χ. Ν

Οι θρησκείες όπως και οι ιδεολογίες είναι κατασκευάσματα ανθρώπινα. Και τα δύο οι άνθρωποι τα πιστεύουν και τα υπερασπίζονται και μάχονται μέχρι θανάτου για αυτά. Την αλήθεια είπε εκφράζοντας μια άλλη άποψη. Το σοκαριστικό δεν είναι αυτά που λένε οι άνθρωποι είναι η μετά αυτών ερμηνεία που πάλι άνθρωποι δίνουν οχι για να εξομαλυνουν αλλά για να οξύνουν τις διαφορές που προκύπτουν από τις θρησκείες και τις ιδεολογίες. Συνεπώς άντε πάμε παρακάτω αύριο κάποιος άλλος θα πει ή θα κάνει κάτι άλλο. Πάντα ανθρώπινα και πάντα κατασκευάσματα

Τυχαρπαστος Ελλην

ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ?

ΜΙΚ

Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Γάτα ο Βλαδίμηρος.

Ο Πούτιν με αυτήν την δήλωση γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα σε κομμουνισμό και Χριστιανισμό. Ισχυροποιεί έτσι την ομοιογένεια και το φρόνημα των Ρώσων ενώ παράλληλα εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη δική του θέση στην προεδρεία. Αυτό σημαίνει ότι κάτι μεγάλο έρχεται σύντομα. Και δεν θα είναι καλό... Γι αυτό πριν κράξετε μερικοί, βάλτε λιγάκι το μυαλό σας να δουλέψει.

Mg

Ένας σωρός δικτάτορες και δικτατορίσκοι κυβερνούν τον κόσμο φορώντας διάφορα ενδύματα για να αποκρύπτουν την πραγματική φύση τους! Ένας επίσης σωρός από είτε πληρωμένους ή απλά αφελείς ανόητους υποστηρικτές τους προπαγανδίζουν υπέρ αυτών για να πείθουν τα στίφη να ειναι πειθήνια ! Ελευθερία τέρμα! Κάτι παρόμοιοι ειναι και οι δικοί μας με τους ασφυκτικά κατα πιεστικούς νόμους που υπογράφουν ....

Ευαγγελία

Οι Χριστιανοί και οι Κομμουνιστές δεν θεωρούν οτι είναι καλύτεροι απο άλλους ανθρώπους με λιγότερα υπάρχοντα. Επίσης, Χριστιανοί και Κομμουνιστές υποστηρίζουμε το δουλειά για όλους. Απο την άλλη, οι Κομμουνιστές είναι κατά της συσσώρευσης κεφαλαίου. Οι Χριστιανοί ξέρουμε οτι το κεφάλαιο έχει σχέση με σκληρή δουλειά, αλλα ο πλούτος είναι για να τον μοιράζει δίκαια σε όσους δεν έχουν πλούτο.

Ptolemy

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ. Δεν είναι βέβαια υποστηρικτής του κινήματος των Άγγλων κληρικών του Μωρίς και του Κάμπελ που στο συνέδριο των εργατικών το 1908 ο τελευταίος αναφωνούσε είμαι κομμουνιστής γιατί είμαι χριστιανός, ούτε του Στ. Σιμόν που δήλωνε σοσιαλιστής χριστιανός. Έχει δίκιο από την άποψη ότι ο χριστιανισμός και ο κομμουνισμός είναι δόγματα που βασίζονται στη Βίβλο και στα κείμενα του Μαρξ και του Λένιν αντίστοιχα και που από μόνα τους δεν είναι ξεκάθαρα. Το ότι δεν είναι ξεκάθαρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τον πιστό/υποστηρικτή διότι χάνεται ο έλεγχος των εξουσιών επάνω τους εάν ερμηνευθούν κατά το δοκούν. Για παράδειγμα πώς να ερμηνευθεί η ασυμφωνία σε πολλά σημεία των ευαγγελίων των αποστόλων όταν υποτίθεται ότι είναι θεόπνευστα ή οι αντιφάσεις τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου με τα λόγια του Ιησού .. για να έρθεις μαζί μου μίσησε τον πατέρα σου τη μητέρα σου τα παιδιά σου, τη γυναίκα σου, τα αδέλφια σου.. ή την παρότρυνση του Ιησού να μην πληρώνουν φόρους στο κατά Λουκά με το ..δίδετε τα του Καίσαρως τω Καίσαρι.. του κατά Ματθαίον, την τεκνοποίηση του Λωτ με τις κόρες του κ.α. Ή αντίστοιχα τις συνεχείς αλλαγές του Μαρξ στα κείμενα για την κομμουνιστική κοινωνία ή την φράση του ίδιου του Μαρξ λίγο πριν πεθάνει, βλέποντας το δρόμο που είχαν πάρει οι θεωρίες του, ..δεν είμαι μαρξιστής.. Χρειάζεται λοιπόν μια επίσημη αρχή που να τα εξηγεί, στη μια περίπτωση η εκκλησία και στην άλλη το κόμμα. Οποιοσδήποτε ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή είναι αιρετικός για την εκκλησία και σεχταριστής για το κόμμα. Η επίσημη γραμμή λοιπόν εμποδίζει κάθε κριτική σκέψη των πιστών/μελών και στις δυο περιπτώσεις την κάνει να ατροφήσει και να ακολουθεί τυφλά ότι εξαγγέλλει η εκκλησία ή το κόμμα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αξιομνημόνευτα γεγονότα όπως την ορκωμοσία Γερμανών κατακτητών, δικτατόρων, χουντικών από τη μια με το ποίμνιο να ακολουθεί και την τυφλή υπακοή στην τοποθετημένη από την Ασφάλεια του Μανιαδάκη Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ του Μανωλέα και του Τυρίμου.

παστουρμάς

Αν διαβάσει κανείς το κείμενο θα καταλάβει ότι ο Πούτιν ΔΕΝ συγκρίνει τον κομουνισμό με τον χριστιανισμό. Αυτό που λέει είναι ότι ο κομουνισμός δανείστηκε χριστιανικά στοιχεία για να αποκτήσει μια ιδεολογία με αέρα πνευματικότητας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mattarella

Μάχη διεξάγεται στην Ιταλία για το πρόσωπο που θα γίνει νέος υπουργός Οικονομικών – Οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει καθώς ο Σαλβίνι προωθεί τον 81χρονο Πάολο Σαβόνα, αυστηρό ευρωαντίπαλο και εχθρό της Γερμανίας 

kim_trump

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας, η ομάδα του Λευκού Οίκου θα πραγματοποιήσει το ταξίδι, όπως είχε προγραμματιστεί – Άγνωστο τελικά αν θα γίνει η συνάντηση των δύο ανδρών