Αρκτικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδά – Στους -38 σήμερα η Μινεσότα

Αρκτικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδά – Στους -38 σήμερα η Μινεσότα

Πιο κρύες κι από το Βόρειο Πόλο και τον πλανήτη Άρη κάποιες περιοχές του Καναδά – Στους -35 το δέρμα μπορεί να παγώσει σε λιγότερο από 10 λεπτά

Αρκτικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδά – Στους -38 σήμερα η Μινεσότα
Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί εξαιτίας του αρκτικού ψύχος που συνεχίζει να πλήττει τις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά προειδοποιώντας πως, όταν ο υδράργυρος ολισθαίνει στους μείον 35 Βαθμούς Κελσίου, το δέρμα παγώνει σε λιγότερο από δέκα λεπτά. 

Μείον 38,3 βαθμούς δείχνει σήμερα το θερμόμετρο στη Μινεσότα των ΗΠΑ ενώ κάποιες περιοχές του Καναδά είναι πιο κρύες από τον Βόρειο Πόλο και τον Κόκκινο Πλανήτη. 

ΗΠΑ
Κλείσιμο

Στη Βόρεια Αμερική το πρόβλημα είναι εντονότερο καθώς το θερμόμετρο έχει ολισθήσει επικίνδυνα. Καταρράκτες και συντριβάνια πάγωσαν ενώ σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται και στις μετακινήσεις των πολιτών. Σε αρκετά σημεία της Νέας Υόρκης,το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρα, ενώ στη Μινεσότα ο υδράργυρος έδειξε -38,3 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το κρύο αναμένεται να παραμείνει τσουχτερό και τις επόμενες ημέρες, με τον κίνδυνο υποθερμίας και κρυοπαγημάτων να είναι υπαρκτός εξαιτίας του αρκτικού αέρα που πλανάται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές ΗΠΑ. Οι καταρράκτες Minnehaha, ένα δημοφιλές αξιοθέατο στη Μινεάπολη των ΗΠΑ,πάγωσαν εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η πόλη Έρι της Πενσιλβάνια, με το χιόνι να φτάνει τους 165 πόντους, ενώ η πόλη βιώνει τον πιο κρύο χειμώνα της ιστορίας της. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η περιοχή Οσβέγκο ενώ ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το δημαρχείο θα παραμείνει  κλειστό και οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν και να σταθμεύουν στους δρόμους της πόλης. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους παρά μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις κι αυτό υπό τη προϋπόθεση ότι θα κουβαλούν μαζί τους σακίδιο με σκοινιά, φακούς φτυάρια και πυρσούς. 

Σε περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης το χιόνι έφθασε σχεδόν το ενάμιση μέτρο ενώ το κρύο παραμένει τσουχτερό. Οι παγωμένοι άνεμοι αναμένεται να ρίξουν ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες στη Νέα Αγγλία και τη Φιλαδέλφεια με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να φορούν όσο περισσότερα ρούχα μπορούν και να μην εκτίθενται για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα στο δριμύ ψύχος για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα.

Καναδάς

Στον Καναδά, οι σφοδρές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών. Το υπουργείο Υγείας της χώρας εξέδωσε οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες, όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με χρόνια και σοβαρά νοσήματα και αναπνευστικά προβλήματα - να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ώρες.

Το Μόντρεαλ είναι σήμερα πιο κρύο από τον Βόρειο Πόλο και τον πλανήτη Άρη, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι προειδοποιώντας ότι, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως τις αρχές του Νέου Έτους.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης