Guardian: «Βόμβα» Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ

Guardian: «Βόμβα» Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ

Ενώ η κατάσταση στα ελληνικά νησιά έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Μία πρόταση-«βόμβα» για το προσφυγικό πρόβλημα ετοιμάζεται να φέρει στο τραπέζι των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με προσχέδιο επιστολής του κ. Τουσκ, που αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Πολωνός αξιωματούχος θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη Σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ υπήρξαν ένα «διχαστικό και αναποτελεσματικό» μέτρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, που προκάλεσε διασπάσεις στους κόλπους της Ένωσης.

Φυσικά, μια ενδεχόμενη κατάργηση του σχεδίου των ποσοστώσεων θα προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, καθώς είναι η χώρα μας και η γειτονική, πάνω στις οποίες έχει πέσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, ενώ και από τις δύο πλευρές υπάρχουν διαρκείς εκκλήσεις προς τους Ευρωπαίους για τη διαχείριση της κατάστασης.

Επιπλέον, σημειώνει το δημοσίευμα, πιθανή είναι η αντίδραση της Γερμανίας και της Σουηδίας σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση του σχεδίου, κάτι που θα μείωνε τη βοήθεια που προσφέρουν οι άλλες χώρες-μέλη.

Ο Τουσκ, σύμφωνα με τον Guardian, θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, αλλά θα προτείνει και εναλλακτικές, αν δεν υπάρξει συναίνεση.

«Αν δεν υπάρξει λύση... συμπεριλαμβανομένου του θέματος των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει έναν τρόπο να προχωρήσουμε» αναφέρει το προσχέδιο επιστολής του Τουσκ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σύμφωνα με τον Guardian.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι θα... περάσει η άποψη της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, που έχουν αντιταχθεί δυναμικά στην ιδέα διασποράς προσφύγων στην ΕΕ, με βάση ένα σχέδιο που έφτιαξαν οι Βρυξέλλες. Όμως, ο Τουσκ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με αντιδράσεις άλλων ευρωπαϊκών Θεσμών, όπως η Κομισιόν, εκτιμά ο Guardian.

Διπλωμάτης της ΕΕ σχολίασε, μιλώντας στον Guardian, ότι κάποιες χώρες εξεπλάγησαν από την επιστολή του Τουσκ, γιατί δεν συνάδει με τη δουλειά που έχουν κάνει οι υπουργοί Εσωτερικών σε αυτό το ζήτημα.

Ομως, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο σκεπτικισμός του Τουσκ ήταν εμφανής τον τελευταίο καιρό και παρατηρεί ότι τον Οκτώβριο ο Πολωνός είχε δηλώσει πως οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις είχαν φέρει τις χώρες-μέλη σε σχεδόν μόνιμη σύγκρουση. Γι' αυτό θα καλέσει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να αναλάβουν δράση, αντί να αφήνουν τις Βρυξέλλες να δίνουν τον ρυθμό στη διαχείριση της προσφυγικής πολιτικής.

«Μόνο οι χώρες-μέλη μπορούν να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση αποτελεσματικά. Ο ρόλος της ΕΕ είναι να προσφέρει την πλήρη στήριξή της με όλους τους πιθανούς τρόπους για να βοηθήσει τις χώρες να διαχειριστούν την κρίση. Αλλά η ΕΕ δεν έχει ούτε την ισχύ ούτε τις νομικές δυνατότητες να αντικαταστήσει τις χώρες-μέλη» σημειώνει στην επιστολή του.

Επίσης, θα καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ να ενισχύσουν τις δαπάνες σε σχέδια που έχουν ως στόχο να κρατήσουν τους πρόσφυγες και τους επίδοξους μετανάστες εκτός Ευρώπης, όπως τα τρία δισ. ευρώ για τους Σύρους στην Τουρκία και το 1,9 δισ. στο ταμείο της ΕΕ για την Αφρική

Η ιστορία του σχεδίου των ποσοστώσεων

Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις το 2015, στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης, όταν χιλιάδες άνθρωποι έφταναν καθημερινά στις ευρωπαϊκές ακτές. Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Τσεχία καταψήφισαν το σχέδιο, το οποίο όμως εγκρίθηκε με πλειοψηφία.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία συνέχισαν να αψηφούν την ΕΕ, αρνούμενες να δεχθούν έστω και έναν πρόσφυγα με βάση αυτό το σχέδιο, που έχει ως σκοπό τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων, κυρίως από τη Συρία. Η Τσεχία έχει υποδεχθεί μόλις 12. Και οι τρεις χώρες προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε.

Όμως, παρά τις αντιδράσεις, η Κομισιόν είχε προτείνει οι ποσοστώσεις να γίνουν νόμος της ΕΕ το 2016. Η πρότασή της ήταν ότι, όσες χώρες αρνούνται να πάρουν μέρος στον μηχανισμό μετεγκατάστασης για να διευκολυνθούν οι χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, τότε να πληρώνουν 250.000 ευρώ για κάθε αιτούντα άσυλο.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

ARIS

Αδερφια μη σας νοιαζει.... οταν οι λαθροεισβολεις φτασουν τα 3-4 εκατομμυρια θα παρουν το Νομπελ οι γιαγιαδες της Μυτιληνης... Λιγο το εχετε;

Ουστ

Και για ποιο λόγο να έρθουν στην Ευρώπη? Γιατί πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώνουμε όλους αυτούς? Να κάτσουν στα αυγά τους.. τόσεςχώρες έχει η Αφρική και η Ασία.. Πληρώνουμε φόρους, μας κόβουν συντάξεις και λεφτά υπάρχουν μόνο γι'αυτούς.. πόσο έχει στοιχήσει στην Ευρώπη το λαθροπροσφυγικό?

O Logikos

Αριστερά και δεξιά πρόβατα διαβάστε λίγο πριν ανοίξετε το στόμα σας. Το 1992 υπογράφηκε και το 2002 εφαρμόστηκε η συνθήκη Σένγκεν όπου επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση εντός των χώρων μελών της. Η Βουλγαρία δεν την έχει εφαρμοσθεί ακόμα οπότε αναγκαστικά οι μετανάστες θα έρθουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.απο το 1999 υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου ενω από το 2015 το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπεύθυνο και πάνω από τα εθνικά για την νομοθεσία περί μεταναστευτικου.ο χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ένωσης στο άρθρο 18 και 19 απαγορεύει την επαναπροώθηση εάν η χώρα προορισμού παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα ή είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. και επειδή αναφέρθηκε οι χώρες που αρνήθηκαν να πάρουν μετανάστες ΚΑΙ είχαν υπογράψει αυτές τις συνθήκες πλήρωσαν πρόστιμο από 300 εκατομμύρια έως 1.5 δις στην ΕΕ. οπότε για πείτε μου τώρα ακόμα πιστεύετε πως δυνατε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να δράσει διαφορςτικα ? Εκτός και εάν μιλάμε για έξοδο από την ΕΕ που ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Άμα εσύ είναι ο λογικός, χαθήκαμε

1) Η συνθήκη Σένγκεν, δεν είναι το πρόβλημά μας, γιατί αν θυμάσαι, τα καραβάνια που μπαίναν να λιαστούν, συνέχιζαν για Σκόπια, που αν ξέρεις, δεν είναι καν στην Ε.Ε, πόσο μάλλον στη Σένγκεν. 2) Η Σένγκεν, επιτρέπει να ταξιδέψεις, δεν επιτρέπει όμως τη μόνιμη παραμονή. Επιτρέπει σε Ευρωπαίους πολίτες την παραμονή μέχρι 3 μήνες σε άλλη χώρα. Πέραν των 3 μηνών, πρέπει να έχεις λόγο (εργασία ή σπουδές), αλλιώς είσαι απελάσιμος. Άρα ας αφήσουμε τη Σένγκεν στην ησυχία της. Η Σένγκεν επιπλέον, προβλέπει αναστολή της, για ειδικούς λόγους, όπως έκανε Γαλλία και Γερμανία. 2) Η Τουρκία , έχει αναγορευθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, ως ΑΣΦΑΛΗΣ χώρα για πρόσφυγες, οπότε η επαναπροώθηση δεν είναι πρόβλημα. 3) Οι χώρες που αρνήθηκαν να πάρουν πρόσφυγες, απειλήθηκαν με πρόστιμα, που τελικά από όσο ξέρω, δε μπήκαν ποτέ. 4) Η πραγματικά δύσκολη συνθήκη για την Ελλάδα, είναι το Δουβλίνο ΙΙ, που αφορά λαθρομετανάστες, 5) Αν ήταν άλλη χώρα στη θέση της Ελλάδας, θα τους ξανάστελνε με το ζόρι στην Τουρκία και θα χρησιμοποιούσε τα ξερονήσια ως τελικό προορισμό, μέχρι να το πάρουν απόφαση πως δε θα φτάσουν ποτέ στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως κάνει η Αυστραλία με το νησί των Χριστουγέννων, όπως έκανε η Ιταλία επί Μπερλουσκόνι, η Νορβηγία με ένα νησάκι στον αρκτικό κύκλο που παράτησε τους πρόσφυγες να τουρτουρίζουν, κλπ. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πολιτική ΒΟΥΛΗΣΗ , γιατί οι μεν αριστεροί βλέπουν τους λαθρομετανάστες ως ταξικούς αδερφούς, ο δε κεντρώος Μητσοτάκης ως λύση στο δημογραφικό.

Λογικέ

Λογικέ, η Βουλγαρία έκανε φράχτη (πληροφοριακά).

Λογικέ

Άρθρο: "Ενας Σύρος πρόσφυγας εξηγεί: Γιατί διαλέξαμε να περάσουμε από την Ελλάδα και όχι από τη Βουλγαρία ή την Αλβανία: ""είναι ο μόνος δρόμος, που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις τα σύνορα. Για παράδειγμα σας λέω ότι όποιος πρόσφυγας προσπαθήσει να περάσει για παράδειγμα τα σύνορα της Ουγγαρίας, κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Αν τώρα πάμε από τα σύνορα Τουρκίας - Βουλγαρίας, υπάρχουν αστυνομικοί που θα μας κλέψουν, ώστε να μας αποτρέψουν να περάσουμε. Θα μας πάρουν τα χρήματα, τα τηλέφωνά μας κι ότι βρουν επάνω μας. Την έχουν πατήσει άλλοι συμπατριώτες μας πιο πριν και τώρα ξέρουμε. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσουν να περάσουμε. Μπορεί να μας στείλουν πίσω στην Τουρκία. Όσο για την Αλβανία, υπάρχει μια κανονική μαφία στα σύνορα".

Κυνικός

Μην ξεπλένεις την Αριστερά για την ιδεοληπτική φιλο-ισλαμική πολιτική της. Ολοι οι αριστεροί που ξέρω, πλην ελαχίστων, είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν τους μουσουλμάνους στα χειρότερα εγκλήματά τους. Σήμερα αριστερός = εν δυνάμει μουσουλμάνος.

Πρόταση

Βαλε ολα τα προσφυγοπουλα σε πλοια και στειλτα στη γη των αδελφων τους παπαλαιστινίων για να τους βοηθησουν στον αγωνα εναντιον του κακου Ισραηλ..

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ....ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Η ....ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΣΟΙ...ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΕΣ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ... ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΙ Η ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΤΟΥΡΚΙΑ .ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ... ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΤΟΥ....ΜΑΥΡΟΥ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΟΖΑΛ .ΟΙ ΝΕΟΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΑΦΟΥ ΗΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 30% ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ...ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ .

Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι

Μητσοτάκης στο χοτ σποτ Ελαιώνα 27/2/2016: "Δυστυχώς η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενίσχυση και των ανοικτών και των κλειστών δομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον πολύ μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας".Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσέθεσε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και πως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα.Κικίλιας 14/9/2016: "Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες", προσέθεσε χαρακτηριστικά.Τέλος, επισήμανε πως η ΝΔ κατανοεί την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, κατέστησε, ωστόσο σαφές πως οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό.

Συριζαίος

Λύνουμε και το δημογραφικό και πάλι φωνάζετε! Είστε υστερικοί κι αχάριστοι!

ΣΤΟΠ

kατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής (??) "προσφύγων"???;;;;;? ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΥΠΗΡΧΕ , ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ?! .........ΕΛΕΟΣ.

ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Τόγκας

WTF?

ΜΚΟ ''μεδαγκωσεσκυλοςοτανειμουναμικρος'.

Εκανες λάθος ανάγνωση κυρία μου.Εγώ,στόλισα τα φωτάκια μου με σκύλους. Εξάλλου, εγώ, φωτάκια πουλάω!Εσύ τι ζόρι τραβάς; Πάσχεις από φωτοφοβία ή από σκυλοφίλια ;;; LOL,LOL,LOL.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Για ιστορικους λογους και για λογους γειτνιασης με την Τουρκια που εξακολουθει να ονειρευεται μεγαλεια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας η Ελλαδα θα επρεπε να ειναι η τελευταια Χωρα της ΕΕ που θα ανοιγε τα συνορα της και θα δεχοταν λαθρομεταναστες και ισλαμοεισβολεις.Η Πολωνια με τετραπλασιο πληθυσμο απο την Ελλαδα, η Ουγγαρια,η Τσεχια κ.α.,δε δεχτηκαν κανενα λαθροισβολεα και ποιες συνεπειες ειχαν ; Κ α μ μ ι α Καταλαβατε τωρα και με την τωρινη πληροφορηση, γιατι ο Τσιπρας που ανοιγε τα συνορα της Ελλαδας και προσκαλουσε καθε πικραμενο ισλαμο και λαθρο να ερθει απο τη θαλασσα απο οπου δεν εβλεπε, ο αθλιος(;), να υπαρχουν συνορα, ειναι εθνικα υποπτος και επιληψιμος και πρεπει και γι αυτο τον επιπροσθετο λογο να π ε ρ α σ ε ι απο το Ειδικο Δικαστηριο;!

Αλληλο-έγκυος

Πω πω ρε φίλε! Τρίβω τα χέρια μου από χαρά. Πόσα διαβατήρια έχω ακόμα να φιξάρω, πόσους λαθρο σύριους να παντρέψω με αλληλ-έγκυες για να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα, πόσο ανθρωπιζμό να πουλήσω για την τιμημένη μας Αριστερά.

Τσα

Οποιες ελληνιδες εχουννπαντρευτει υπηκοους τριτων χωρων θα τους αφαιρεθει συντομα η ελληνικη υπηκοοτητα και θα τους κατασχεθει η περιουσια.. Μπορουν να κρατησουν της συριας η του μπαγκλαντες.

Γιαννης

Η ΕΕ θα πρέπει να καταργηθεί και τα ευρωπαϊκά σύνορα να κλείσουν για να πάψουν Γερμανία και Σουηδία να δέχονται μετανάστες από την Ελλαδα.

Citizen

Η Ελλάδα δηλαδή δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες,δηλαδή όποιος μπαίνει παράνομα στην χώρα κατευθείαν απέλαση πίσω στην Τουρκία την ίδια μέρα

Γιαννης

Η ΕΕ θα πρέπει να καταργηθεί και τα ευρωπαϊκά σύνορα να κλείσουν για να πάψουν Γερμανία και Σουηδία να δέχονται μετανάστες από την Ελλαδα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης