Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Η αναγνώριση αυτή θα ανατρέψει την πολιτική δεκαετιών που ακολουθούν οι ΗΠΑ και ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μολονότι ο πρόεδρος σκέφτεται σοβαρά να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αναμένεται ότι και πάλι θα αναβάλει την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσής του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους ενώ η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει τις αξιώσεις του Ισραήλ σε ολόκληρη την πόλη.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.