Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε

Ο  Έμερσον Μνανγκάγκουα ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε

Ο “Κροκόδειλος” γίνεται δεύτερος πρόεδρος μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1980 – Τέλος εποχής για τον Μουγκάμπε

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Έμερσον Μνανγκάγκουα, που πλέον είναι ο νέος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της χώρας, γίνεται ο δεύτερος άνθρωπος που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα από την ανεξαρτησία της χώρας το 1980, οπότε και στην εξουσία βρίσκονταν ο παραιτηθείς πρόεδρος, Ρόμπερτ Μουγκάμπε. 

Η ορκωμοσία του Μνανγκάγκουα έγινε σε στάδιο της Χαράρε. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, εκεί βρίσκονταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας, που τραγουδούσαν και χόρευαν στο στάδιο. Στο γήπεδο υπήρχαν πανό, που έγραφαν “Αρχή μιας νέας εποχής” και “Όχι στην τιμωρία”. Το τελευταίο αφορά κυρίως την τύχη της οικογένειας Μουγκάμπε, καθώς ακτιβιστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τυχόν επιθέσεις κυρίως εις βάρος της πρώην πρώτης κυρίας, Γκρέις Μουγκάμπε. Πάντως ο ίδιος ο Μνανγκάγκουα έχει ταχθεί κατά της εκδικητικής τιμωρίας. 

Γνωστός ως “Κροκόδειλος”, ο νέος πρόεδρος της χώρας είναι 75 ετών και θα υπηρετήσει το αξίωμα μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν το 2018, χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης