Το Στρασβούργο αποφασίζει για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι

Το Στρασβούργο αποφασίζει για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζει την προσφυγή του Μπερλουσκόνι – Εάν την κάνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο της επιστροφής σε δημόσιο αξίωμα

Το Στρασβούργο αποφασίζει για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι
Την πολιτική τύχη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καλείται να αποφασίσει αν η απαγόρευση να καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δημόσιο αξίωμα είναι νόμιμη. Τυχόν αποδοχή της προσφυγής του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή του στην εξουσία. 

Η υπόθεση εκδικάζεται έξι χρόνια μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι από το αξίωμα και η απόφαση δεν αναμένεται ότι θα βγει πριν τις γενικές εκλογές το Μάιο του 2018. 
Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών στη Σικελία δείχνουν τη δυναμική του κόμματός του, ενόψει και των εθνικών εκλογών. Παρά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή, τις καταγγελίες για σεξουαλικά σκάνδαλα και για διαφθορά, ο 81χρονος πλέον Μπερλουσκόνι δείχνει να κρατάει δυνάμεις και να κάνει επανεμφάνιση στην πολιτική ζωή. 

«Ελπίζω ότι το Στρασβούργο θα δεχθεί την προσφυγή μου» έγραψε ο Μπερλουσκόνι στο twitter, διευκρινίζοντας πάντως ότι θα μετέχει στις επόμενες εκλογές για να εκλεγεί η κεντροδεξιά στην εξουσία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης