Η Lufthansa εξαγοράζει μέρος της χρεοκοπημένης Air Berlin - 81 αεροσκάφη, 3.000 υπάλληλοι

Η Lufthansa εξαγοράζει μέρος της χρεοκοπημένης Air Berlin - 81 αεροσκάφη, 3.000 υπάλληλοι

Σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία - Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Lufthansa, ο οποίος μίλησε στην «Rheinischen Post», θα αγοραστούν 81 αεροσκάφη, ενώ θα προσληφθούν 3000 υπάλληλοι - Η Air Berlin, που την περασμένη δεκαετία πάλευε να επιστρέψει στην κερδοφορία, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας στις 15 Αυγούστου

Η Lufthansa εξαγοράζει μέρος της χρεοκοπημένης Air Berlin - 81 αεροσκάφη, 3.000 υπάλληλοι
Η Lufthansa θα υπογράψει σήμερα συμφωνία για να εξαγοράσει μέρος των δραστηριοτήτων της Air Berlin, που έχει καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ.


Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Lufthansa, ο οποίος είχε μιλήσει στο παρελθόν στην «Rheinischen Post», πιθανότατα θα αγοραστούν 81 αεροσκάφη, ενώ θα προσληφθούν 3000 υπάλληλοι, με την επένδυση να αγγίζει συνολικά το 1,5 δισ. ευρώ. Αν ισχύσουν αυτοί οι αριθμοί, από τους 8.000 ανθρώπους που απασχολούσε στο σύνολό της η Air Berlin, οι 5.000 θα μείνουν στο δρόμο.
Κλείσιμο


«Σήμερα θα δούμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Lufthansa και της Air Berlin», δήλωσε.


Η Air Berlin, που την περασμένη δεκαετία πάλευε να επιστρέψει στην κερδοφορία, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας στις 15 Αυγούστου, ενώ τα αεροπλάνα της συνέχιζαν να πετούν χάρη σε δάνειο της κυβέρνησης την ώρα που διαπραγματευόταν με πιθανούς αγοραστές για τμήματα των δραστηριοτήτων της.

Ο Σπορ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει η επικείμενη συμφωνία με την Air Berlin να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του έτους, κάτι που θα επιτρέψει να σταθεροποιηθεί η λειτουργία της μέσα σε έξι έως εννέα μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης