Κουβέιτ: Απελαύνεται ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας
Το εμιράτο δεν θα εκδίδει πλέον βίζες σε Βορειοκορεάτες πολίτες
Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε ο εμίρης του Κουβέιτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στο εμιράτο θα περιοριστεί σε έναν επιτετραμένο και τρεις διπλωμάτες, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επίσης, δεν θα εκδίδονται πλέον βίζες για τους Βορειοκορέατες εργαζόμενους.
Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).