Las Ramblas: Μουσουλμάνος αγκαλιάζει περαστικούς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Las Ramblas: Μουσουλμάνος αγκαλιάζει περαστικούς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο άνδρας, έχοντας δίπλα του πλακάτ, στο οποίο έγραφε «είμαι μουσουλμάνος, δεν είμαι τρομοκράτης. Μοιράζομαι αγκαλιές αγάπης και ειρήνης», καλούσε τους περαστικούς να τον αγκαλιάσουν

Las Ramblas: Μουσουλμάνος αγκαλιάζει περαστικούς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα
Μία μόλις εβδομάδα έχει περάσει από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Las Ramblas
που σόκαρε τη Βαρκελώνη και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. 

Ένας Μουσουλμάνος, θέλοντας να απαλύνει τις πληγές και να περάσει ένα μήνυμα ενότητας, πρόσφερε απλόχερα αγκαλιές σε περαστικούς στον πεζόδρομο που πριν από μερικές ημέρες το λευκό βαν σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο.

Κλείσιμο
Ο άνδρας κρατώντας ένα πλακάτ στο οποιό έγραφε «είμαι μουσουλμάνος, δεν είμαι τρομοκράτης. Μοιράζομαι αγκαλιές αγάπης και ειρήνης», καλούσε τους περαστικούς να τον αγκαλιάσουν.

Η φράση ήταν γραμμένη σε πέντε γλώσσες: καταλανικά, ισπανικά, αραβικά, αγγλικά και γαλλικά. 

Βίντεο που δείχνει τον άγνωστο άνδρα να αγκαλιάζει περαστικούς έγινε viral με πάνω από 7,7 εκατομμύρια επισκέψεις από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο Facebook την Κυριακή. 

«Αγκάλιασε την κόρη μου και ζήτησε συγγνώμη πολλές φορές», δήλωσε στην El Pais, μία γυναίκα. 

Μία άλλη περαστική που τον αγκάλιασε έγραψε στο Facebook: «Όταν τον αγκάλιασα μου ζήτησε να τον συγχωρέσω. Κανείς αθώος δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να ζητά συγγνώμη για κάτι που δεν έκανε. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να κλάψω και να τον ευχαριστήσω»

Ο μουσουλμάνος της Βαρκελώνης ακολούθησε το παράδειγμα άλλων ομοθρήσκων του μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών κατά το παρελθόν. 

Τον Νοέμβριο του 2015, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ένας άνδρας έχοντας δεμένα τα μάτια του με ένα μουσουλμανικό μαντίλι ρωτούσε «Με εμπιστεύεστε;» και ζητούσε να τον αγκαλιάσουν στη μέση της Place de la Republique. 

Φέτος τον Μάιο, ο blogger Baktash Noori ξόδεψε αρκετές ώρες αγκαλιάζοντας αγνώστους στο Μάντσεστερ μετά την βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης