Επίθεση στη Βαρκελώνη: Ελεύθερος και ο δεύτερος ύποπτος

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Ελεύθερος και ο δεύτερος ύποπτος

Ο δικαστής απαγόρευσε στον Σαλ ελ Καρίμπ την έξοδο από τη χώρα και τον υποχρέωσε να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Ελεύθερος και ο δεύτερος ύποπτος
Η αστυνομία της Καταλονίας άφησε ελεύθερο και τον δεύτερο ύποπτο για συμμετοχή στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που πραγματοποίησαν τζιχαντιστές στον πεζόδρομο της Las Ramblas στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας και στην Καμπρίλς
, με συνέπεια να χάσουν 15 άνθρωποι τη ζωή τους και να τραυματιστούν περισσότερα από 100.

Το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον Σαλ ελ Καρίμπ, ο οποίος, ωστόσο, κατέθεσε το διαβατήριό του, καθώς του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα και να υπογράφει.

Κλείσιμο
Ο ελ Καρίμπ ήταν εκείνος που είχε σπεύσει σε ίντερνετ καφέ, λίγα λεπτά μετά τις δύο επιθέσεις, προκειμένου να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για τους δύο από τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα.

Πιο συγκεκριμένα, είχε επιχειρήσει να κλείσει εισιτήρια για τον Ντρις Ουκαμπίρ, στο όνομα του οποίου νοικιάστηκε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη Las Ramblas και για τον ιμάμη Αμπντελμπακί ελ Σατί, ο οποίος θεωρείται ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής σπείρας, το σώμα του οποίου εντοπίστηκε στα συντρίμμια της κατοικίας που ανατινάχτηκε στη μικρή πόλη Αλκανάρ.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο ελ Καρίμπ εργαζόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας και πιθανότατα δεν γνώριζε κάτι για την επίθεση. Το γεγονός, ωστόσο, ότι του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και ότι είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, αποδεικνύει ότι οι αρχές δεν έχουν πειστεί απολύτως για τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Την Τρίτη, ο δικαστής είχε δώσει εντολή να μείνει ελεύθερος ο Μοχάμεντ Ααλαά, καθώς έκρινε ότι τα στοιχεία εναντίον του δεν ήταν «ισχυρά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης